Ytterligare en viktoria för ESK Bandy!

ESK var skäret före Hagalund. Foto: Kent Lundqvist

ESK Bandy har hittat vinnarspåret igen då laget hemmabesegrade Hagalunds IS med 8-4 (1-2) i Supertrean.

Känns som vi hittat tillbaka till fjolårets spel mer och mer. Framförallt är det ingen som vill förlora fler matcher nu, det var skönt att ta andra raka, medger Marcus Björklund som är både burväktare & tränare.

Inför hade ESK lite problem med att få ihop lag, men skrapade ihop till 1 avbytare tillslut. Vädret var inge vidare med snöblandat regn vilket gjorde det spelbart ungefär 10-15min in i halvlekarna.

Hagalund fick till några farliga chanser i början och gjorde 0-1. Vi hittade därefter rätt i lyrspelet som blev och kvitterade till 1-1 på ett riktigt fint sådant. Därefter har vi riktigt bra kontroll över banan och Hagalund skapar inte några direkta farligheter. Dock kommer Dem runt på kanten i slutminuterna och vinner situationen som uppstår och slår in 1-2.

ESK flyttar lyckosamt om i laget och får bra fart på spelet och målskyttet.

Vi flyttar upp en spelare högre upp i banan, vilket faller väl ut. Med vinden i ryggen gör vi ett ryck genom att göra tre raka upp till 4-2, berättar Marcus.

Hagalund tilldöms kort därefter en straff, vilken dem förvaltar och reducerar därmed till 3-4.

Men vi har riktigt bra känsla i det långa spelet och skapar chans på chans. Det ger också utdelning med 3 raka mål fram till 7-3 innan gästerna reducerar en sista gång. Vi fastställer slutresultatet till 8-4 genom att jag som målvakt för andra gången kastar anfallare fri med målvakten. En riktig bra genomförd match med förhållandena som rådde. Vi bygger vidare på en tät defensiv, vilket ger oss bättre tryck framåt i våra anfall, summerar Marcus.

ESK Bandy – Hagalunds IS 8-4 (1-2)

Målskyttar ESK: Robert Skogevall 4, Daniel Maurd, Stefan Jansson, Stefan Rydberg, Gustav Wallin.

 

Matcher och serien >>>

 

Lämna ett svar