Wickman kom in och avgjorde på Enavallen!

Foto: Kent Lundqvist

Ett ineffektivt ESK var nära att tappa poäng hemma mot Syrianska Kerburan. Inhopparen Willy Wickman var den som till slut löste upp många nervknutar på Enavallen med segermål i 77:e minuten.

Efter 1-0 (0-0) befäste ESK positionen i toppskiktet tillsammans med IK Franke.

– Tre poäng är tre poäng, det är väl det enda positiva med den här matchen. Jag är frustrerad över vår effektivitet i boxen, den saknas. Varför kan vi inte sätta bollen i mål? Vi har ju chanser så det räcker, säger tränaren Martin Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

Syrianska Kerburan visade tidigt att man kommit till Enavallen för att framförallt försöka hålla nollan bakåt. Det var 5-backslinje som gällde och man överlät bollinnehavet till hemmalaget. ESK anföll också, framförallt på kanterna där framförallt ytterbacken Martin Lönneberg forsade fram gång efter annan.

Foto: Kent Lundqvist

– Martin var klart bäst i laget. Körde ju upp och ner hela matchen, den enda som får plus i kanten, säger Andersson.

Trots stort bollinnehav och flera heta lägen fick inte ESK till det i avslutningarna i första halvlek. Det blev ofta ett pass för mycket i stället för distinkta avslut.

– Allt handlar ju om att göra mål och jag tycker inte vi tar rätt beslut i offensivt straffområde, säger ESK-tränaren.

Hetaste buden på ledningsmål före paus hade Patrik Lundemo i 21:a minuten men skottet över i upplagt läge efter läcker framspelning av Hugo Östlund-Rödlund.  Chester Castelllaw blev frispelad av Jonathan Böckert dryga kvarten senare men kom för nära målvakten som räddade. Trots massivt spelövertag drog ESK på sig två varningar. En gick till Patrik Lundemo som därmed är avstängd i nästa match.

Foto: Kent Lundqvist

Första kvarten i andra halvlek blev helt utan målchanser men i 62:a minuten var det ytterst nära 1-0. Anfallaren Jonathan Böckert satte ett inspel från vänster vid första stolpen där Jonatan Ålin sånär förpassade bollen i nät.

Foto: Kent Lundqvist

I 71:a minuten byttes Willy Wickman, ett drag som skulle visa sig matchavgörande. Lite mer beslutsamhet för ESK nu och i 73:e minuten hade Jonathan Böckert ett bra läge men skottet över. Samme man låg sedan bakom segermålet. En öppnande passning till höger i straffområdet till Patrik Lundemo som spelade över till bortre stolpen där Willy Wickman dunkade in 1-0 från nära håll.

Foto: Kent Lundqvist

– Kul för Willy. Visar också att vi har en stark bänk i år jämfört med förra säsongen, säger Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

Det fanns bud på fler hemmamål i slutet när Syrianska Kerburan tvingades upp ur försvarsläget. Bästa läget hade Willy Wickman när han och Patrik Lundemo blev helt rena från mittlinjen på tilläggstid. Sista passningen nådde dock inte rätt adress.

 

Enköpings SK – Syrianska Kerburan 1-0 (0-0)

Mål, 1-0 (77) Willy Wickman.

Varningar: 1-2

Publik: 387

 

Spelarbetyg, ESK:


Martin Lönneberg


Hugo Östlund-Rödlund


Pontus Lundén

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar