Vinst i öppningsmatchen!

Filip Tapper 12 mål i matchen mot ÖHK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF fick en smakstart på SM slutspelet i Malmö där laget krigade till sig en seger i öppningsmatchen.

Vinst i öppningsmatchen!

Enköpings HF fick en smakstart på SM slutspelet i Malmö där laget krigade till sig en seger i öppningsmatchen.

SM slutspelet kunde inte starta bättre för EHF som fick med sig en vins över Önnereds HK. Det var en jämn match hela vägen och i halvtid var det ledning för ÖHK med 17-16.

Det blir också en jämn inledning av den andra halvleken, men ÖHK skaffar sig en tvåmålsledning (20-18) med 3,30 spelat. Då kom ett psykologiskt skede i matchen, EHF får bra träff defensivt, framför allt på Marcus Norrbrink (15 mål), och nollar ÖHK i knappa 6 minuter och vänder matchen till ledning med 24-22.

Det var ett grepp som EHF inte skulle släppa, ett tag leder laget med hela 29-25, men ÖHK skulle ställa e sista fråga och är så nära som 31-32 med 19 sekunder kvar att spela av matchen. Det är dock EHF som har bollen och kan spela av den sista tiden.

– Det blev mer en kamp mot Markus Norrbring och avgörandet kommer som sagt i andra halvlek när vi får bättre träff. Inget skönspel, men återigen visar vi lagmoral när det ska avgöras, jublar en glad EHF tränare – Mathias Eriksson efter slutsignalen.

I den andra matchen i gruppen vann lite överraskande H43 lund över IK Sävehof med 27-22!

Önnereds HK – Enköpings HF 31-32 (17-16)

Målskyttar EHF: Filip Tapper 12, Anton Lindblom 5, Max Rydstedt 5, Filip Eriksson 3, Peter Wass 3, Mattias Johansson 2, Jacob Grönlund, Anton Segersten.

EHF spelar i dag lördag:
Lördag: 10:30 mot H43 Lund och 15:00 mot IK Sävehof.

 

Lämna ett svar