Vinst i bottenmöte!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK vann bottenmötet i Damsexan på bortaplan mot tabelljumbon Storvreta IK.

HBK var starkast och tog kommandot omgående i bottenmötet med SIK. Det gav också resultat i den 14:e matchminuten då Linnea Ögren trycker in 0-1.

Det var sedan fortsatt stor dominans för HBK mot SIK som bara har två anfalla på de första 45 minuterna. Innan halvtidsvilan lyckas Kristina Fält även göra 0-2 efter bra förarbete av Ögren.

I den andra halvleken är det hemmalaget som gör matchens nästa mål då dem gör 1-2 på en stolpretur. Den glädjen blir dock kortvarig då HBK återtar kommandot då Matilda Hedlin trycker in 1-3 omgående. När sedan Fält gör 1-4 var matchen över. Innan slutsignalen ljuder så fastställer även Marielle Olsson slutresultatet till 1-5.

– Ja äntligen släppte det! Vi tog tag i taktpinnen från första stund och styrde matchen hela första. I början av andra slappnade vi av lite och släppte in Storvreta i matchen och de gör 1-2. Men vi skärper oss och tar tag i matchen igen. Sedan ger vi dem inte chansen att komma in i matchen, det var verkligen vår match idag och vi spelade verkligen bra! Det var en stark laginsats som tog hem segern idag, berättar Caroline Mattsson.

Storvreta IK – Härnevi BK 1-5 (0-2)

Målen: 0-1 Linnea Ögren, 0-2 Kristina Fält, 1-3 Matilda Hedlin, 1-4 Kristina Fält, 1-5 Marielle Olsson.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar