Vinna eller försvinna!

Kvaldags i Idrottshuset! Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF förlorade den första i bäst av tre kvalmatcher gällande en plats i damernas div.1 nästa säsong och nu är det vinna eller försvinna som gäller.

Det är så dags för match två i bästa av tre och EHF måste vinna för att hålla liv i kvalspelet om en plats i kommande säsongs spel i div.1. För motståndet står Norrköpings KIK som vann den första matchen med 20-19 på hemmaplan.

– Vad som avgjorde den första matchen till vår fördel var helt enkelt att vårt försvarsspel fungerade som vi planerat. Det och den lagmoral vi besitter, vi vet att vi kan vända underlägen och vinna matcher något vi gjort flera gånger den gångna säsongen. Vi räknar med en tuff match i 60 minuter, vi har heller inget att förlora bara allt att vinna. Pressen ligger på Enköping, menar NKIK tränaren Anders Enlund.

Hur ser ni på dagens match?

– Vi är ödmjuka inför kommande möte såklart men kan vi bibehålla vårt fokus på försvarsspelet så tror jag vi har god chans att även vinna på bortaplan, menar Anders.

Kommer ni ändra något i laget eller i spelet inför dagens match?

– Spelmässigt så ändrar vi inget utan spelar vårt spel som vi egentligen gjort hela säsongen. Vi har heller inga planer på att ändra spelartruppen, avslutar Anders.

EHF tränaren – Ken Hornö var efter det första mötet inte helt nöjd med utgången och framför allt inte effektiviteten i målskyttet.

– Vi har som ett led i det denna vecka lagt fokus på avslut och djupet i anfallsspelet, berättar Ken.

Matchfakta:
Enköpings HF vs NKIK, Damer kval till div.1 match 2:3
14:00 i Idrottshuset.

Senaste mötet med NKIK.
Förlust med 19-20 borta i Norrköping

Nyheter i truppen:
Inga ändringar i laget.

Sagt om motståndet:
Dem spelade inte riktigt som vi trott och vi blev en smula tagna på sängen. NKIK håller ett högre tempo i spelet än väntat och hade ett par spelare med som vi inte hade koll på. Det skall dock inte upprepas, nu vet vi bättre.
 

Lämna ett svar