Vinna eller försvinna för Bålsta HC?!

Så tar vi oss vidare, Gameplan är klar för tränare Lars Billing. Foto: Kent Lundqvist

I den sista omgången av Hockeytvåan skall det avgöras vilka som tar en plats i den eftertraktade Alltvåan och Bålsta HC har chansen om man vinner borta mot Spånga IS.

Förutsättningarna är dem att BHC går till Alltvåan om man vinner mot Spånga ikväll, men det kan också räcka vid förlust. Då skall SK Iron förlora hemma mot serieledande Göta Traneberg. Vinner SK Iron räcker inte 2 poäng för BHC då dem har sämre målskillnad inför kvällens sista omgång av grundserien.

4 Bålsta HC 13 8 0 5 51:43 (8) 24 0 0 0 0
——————————————————–
5 SK Iron Hockey 13 7 1 5 56:45 (11) 23 0 0 1 0

Hur är då tempen inför kvällens match i BHC?

Det känns kanon inför kvällens match då vi har allt i våra egna händer, alltid kul att möta Spånga, berättar lagkapten Adrian ”Adde” Sjöqvist som fortsätter:

– Alla i laget vet vad som står på spel, så nu gäller det att alla går ut och gör allt för varandra att tar vara på den här chansen som vi har skaffat oss!

Vad kommer krävas av laget för att gå segrande ur striden ikväll?

Det krävs extrem fokus och vilja för annars vet man vad som kan hända i hockey och Spånga har några skickliga grabbar som kan ta vara på de lägen dem får! Om vi går ut med rätt inställning från start så ser jag inget som skulle hindra oss från att ta 3 poäng och få spela i alltvåan, där jag tycker att vi hör hemma! Det handlar enbart om vilja, avslutar Kapten Sjöqvist.

Tränare Lars Billing tonar inte ner förväntningarna inför matchen.

Viktigaste matchen på säsongen i och med att Alltvåan innebär att vi både uppfyller lagets mål (alltvåan) och föreningens (hålla oss kvar). Spelarna visade på gårdagskvällens träning att de vet vad som gäller.

Matchfakta:
Spånga IS – Bålsta HC, Hockeytvåan Östras 14:e omgång.
19.10 Från Stan Hallen.

Senaste resultat Bålsta HC:
5-6 Viggbyhoms IK borta den 10:e november

Nyheter i truppen:
Inga stora ändringar. Mattias Fridlund vaktar kassen, Jonathan Backman tränade igår kväll efter sin resa, men spelar inte.

Sagt om motståndet:
Spånga har inte haft bra förutsättningar undersäsongen då man stått utan egen hemmaplan, men nu har de det så det gäller att vara på tårna för dem lär vilja slå ett lag på övre halvan. Sitter i benen? Spånga gick en hård match i söndags hemma mot serieledande Göta Traneberg och föll med 3-7.
Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar