Vilan är över för ESK Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey har haft ett speluppehåll på 10 dagar i Allettan, men nu är matchvilan över och det väntar 5 matcher på 12 dagar med start borta mot Borlänge HF ikväll.

– Vi ser fram emot att spela matcher igen. Välbehövligt med litet brake samtidigt som man gärna är inne i det med timing osv, säger ESK-tränaren Robert Kimby.

Vad vill du se i spelet och vad krävs för seger ikväll?

– Borlänge kommer bli en svår uppgift. Dem har en del riktigt skickliga spelare och spelar i hög fart. Vi måste kontrollera deras spelvändningar och vara extra noggranna i våra värderingar, framför allt eftersom det är ett tag sen vi spelade match, menar Kimby.

Hur är statusen i truppen gällande sjukdomar & skador?

– Vi kommer till spel med 6 backar och 13 forwards. Saknas gör Fredrik Juhlin och Douglas Alenbring, däremot gör Fredrik Lundin comeback efter en lång skadeperiod vilket är glädjande. Det kommer ta lite tid för honom att hitta toppformen igen, men såklart kul att ha honom tillbaka i spel, avslutar Kimby.Sagt om motståndet:
Vann grundserien i Hockeyettan Västra med endast en förlust. Var därmed en av favoriterna i Allettan, men har inlett svagt med en blygsam femteplats efter 9 spelade matcher och 13 poäng på kontot. Poängkungen just nu i Allettan spelar i laget – Markus Persson med 15p (11+4).

Truppen:
På skadelistan: William Warging, Fredrik Juhlin, Ludwig Ahlin,
Douglas Alenbring.
Burväktare: Pontus Hagman.

Matchfakta:
BHF vs ESK 19:00 i Borlänge Ishall.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar