Viktigt skede för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK åker i dag till Uppsala för att spela mot GUSK i Damettan.

Efter ett bra uppehåll är nu ESK redo att köra igång tävlandet igen. Inför uppehållet betonade ESK-tränaren Tomas Karlsson att den egna träningen kommer fälla ett stort avgörande för hur denna säsong skall sluta.

– Vi har kört kollektiv träning i 2 veckor nu och det ser positivt ut. Alla har skött egenträningen under sommaren föredömligt och det har avspeglats sig under träningarna som har genomförts i högt tempo och fysiken finns där.

ESK har dragits med en del skador i truppen vilket påverkat poängskörden.

– De skadade spelarna är tillbaka i full träning och det ser ut som vi kan mönstra en stark uppställning i helgen.

Laget har hamnat i en mycket svårt läge i tabellen och är i stort poängbehov.

– En tuff start väntar i höstupptakten mot lag som slåss i toppen av tabellen, det passar oss bra då vi har allt att vinna. Vi är inställda på att det kommer att krävas några  poäng i de 3 första matcherna för att inte halka efter och det finns det definitivt chans till.

Vad kommer krävas i dag för att ta poäng?

– Vad gäller Gusk matchen som är lite av ett derby så kommer det kollektiva försvarsspelet att vara avgörande, mycket viktigt att inte någon faller ur position, i den offensiva delen gäller det att vara noggranna och ta vara på det som bjuds. Vi åker till Gamlis med hopp och tro på poäng, avslutar ESK-tränaren.

Matchfakta:
GUSK vs ESK omg.14, dam div.1.
12:00 på Gamlis IP.

Lämna ett svar