Viktiga poäng på kontot för EIBK!

Sanna Jensen starkt bidragande till seger för EIBK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK pallade trycket och tog en programenlig och viktig seger med 7-3 i damernas div.1 hemma mot nästjumbon Sundborns GoIF.

– Matchen var bra, vi kommer till matchen med 14 utespelare och en ny målvakt, Lisa Hoffsten. Vår ordinarie målvakt Thilda Olsson meddelade imorse att hon blivit matförgiftad så vi fick leta ny målvakt direkt! Vi alla har en bra känsla inför matchen och alla känns taggade på uppvärmningen, berättar målskytten Louise Andersson.

EIBK startar matchen, med kanske den bästa perioden dem spelat?

– Vi har 90 % av bollinnehavet och styr spelet. Vi har en kedja som kör fullplanspress och en som backar hem, båda gör det riktigt bra, berömmer Louise.

Madeleine Gelin öppnar målskyttet med ett stenhårt skott från halva planen. Efter det kommer en oturlig och orättvis kvittering till 1-1. Minuten senare kommer Gelin med ett nytt skott från halva plan som går in i mål till 2-1. EIBK fortsätter trumma på och Fanny Schenning sätter 3-1 efter ett grymt förarbete av Kim Eriksson.

EIBK skulle koppla greppet om matchen i spel fem mot fyra där hemmalaget gör 4-1 genom Louise Andersson efter mycket bra förararbete av Emma Carlsson. I svansen på det powerplayet, 7 sekunder senare, kommer Sanna Jensen, som gör en grym match, och lägger behärskat in 5-1. Gästerna sprattlar förvisso til i slutet av perioden och gör 2-5, men den här matchen är spikad & klar.

– Till den andra perioden pratar vi om att spela lika bra, men det gör vi inte. Andra perioden är den sämsta för dagen och vi får inte igång spelet. Vi åker på en utvisning och har bollen 99 % av deras powerplay och det är då vi har det bästa spelet i andra perioden. Perioden blir mållös och vi går in för att hålla boll i tredje, berättar Louise.

EIBK startar perioden dåligt med dåligt försvar, men efter 8 minuter håller sig Kim Eriksson framme och sätter 6-2. Men efter det får gästerna göra en billig reducering till 3-6 med 9 minuter kvar att spela.

– Det kändes som vi hade matchen, men vi sa efter målet att vi skulle hålla i bollen och det gjorde vi resten av matchen. Dem 9 sista minuterna får dem inte låna bollen, Ida Nyholm sätter sista målet på en retur från Felicia Karlsson, och efter det är matchen stängd. Riktigt skön vinst då första perioden är otroligt bra. Alla gjorde ett enormt jobb, Sanna Jensen gör en riktigt bra match och självklart en stor eloge till Lisa i mål! Nu väntar en betydligt tuffare match imorgon söndag, avslutar Louise.

Enköpings IBK – Sundborns GOIF 7-3 (5-2,0-0,2-1)

Skott: 35-15 (15-4,11-4,9-7)

Målen
EIBK: Madeleine Gelin 2, Fanny Schenning, Sanna Jensen, Louise Andersson, Kim Eriksson, Ida Nyholm.
SGOIF: Elsa Wigren, Sandra Martinsson, Hillevi fernström.

Publik: 78
Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar