Viktiga poäng för Lama!

Foto: Kent Lundqvist

Lamadjurets AIBC vann den så viktiga sexpoängsmatchen med 5-2 (1-0,2-1,2-1) borta mot tabelljumbon Västerlöfsta IBF i herrtreans 10:e omgång.

Det blev en darrig match där mycket stod på spel för båda lagen. I den förta perioden är det trevande spel från båda lagen, men det är Lama som är i ledning med 1-0 efter att Adam Andersson gjort mål i slutskedet av perioden.

I mellanakten tar Lama över spelet och kontrollerar händelserna. Spelövertaget är stort men man vinner perioden med ”bara” 2-1 efter mål av Adam Andersson och Linus Bylin.

Lama har med sig en 3-1 ledning inför den tredje och sista perioden. När Hampus Gustavsson gör 1-4 redan efter 49 sekunder spelat så var greppet kopplat. Hemmalaget svarar dock med en reducering till 2-4 bara 29 sekunder senare och det blir lite darr i matchen.

Matchen står sedan och väger när hemmalaget får två chanser att ta sig in i matchen igen då Lama åker på två raka utvisningar från den 13:e till den 17:e minuten i perioden, men dem klarar ut det hela. När sedan hemmalaget chansar med att spela sex mot fyra i slutskedet av matchen så fastställer Max Gustafsson slutresultatet till 2-5.

Vi vann med 5-2 och jag tycker vi var det bättre laget hela matchen. I andra så dominerade vi totalt, men får inte in bollen plus att deras målvakt storspelar. I tredje perioden så sätter vi oss i en orolig sitts, som vi har en tendens att göra i mellan åt, men vi lyckades stå emot och vinna viktiga och sköna poäng, summerar John.

Västerlöfsta IBF- Lamadjurets AIBC 2-5 (0-1,1-2,1-2)

Skott: 25-14 (8-3,9-5,8-6)

Målen, LAIBC: Adam Andersson 2 och Max Gustavsson, Hampus Gustavsson, Linus Bylin.


Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar