Viktiga poäng för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ESK vann tre mycket viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt i Herrtvåan borta mot Sundbybergs IK.

Herrtvåan som är inne i ett mycket känslig läge i både toppen och botten med 6 omgångar kvar att spela. ESK spelade borta mot tabelljumbon SIK och var tvungna att vinna för att inte dras in i bottenstriden på riktigt, men det var lurigt på många sätt att få med sig de där poängen.

– Svårspelad plan där mattan släppte ofantligt mycket så matchen i sig blir lurig. Mycket oförutsägbara situationer där spelare i båda lag halkar, berättar ESK-tränaren Martin Andersson.

Hemmalaget som är fem poäng ifrån kvalplatsen för ett nytt kontrakt var såklart mer desperata och jagade också livet ur sig själva under den första halvtimmen i en hög press mot ESK.

– Dom pressar oss högt första halvtimmen vilket blir störande och vi blir för mycket sidled-bakåt. Men när vi väl kommer åt ytan framför deras backlinje så får vi lite fart i spelet.

Det hanterar dock ESK och tar sig också ur pressen vid ett anta gånger och hotar SIK. Med halvtimmen spelad gav det också resultat. Alexander Persson Njie slår ett inlägg på bortre stolpen där Dennis Botchey dyker upp och nickar fram bollen till en fristående Jonathan Böckert som enkelt kan sitt 12:e mål för säsongen vilket betyder 0-1. Det stod sig in i halvtidsvilan.

Ganska omgående i den andra halvleken stänger ESK matchen. Böckert sätter in ett instick till en fristående Hugo Östlund Rödlund som gör 0-2 bakom hemmamålvakten – Martin Limpar.  Efter målet så dominerar ESK stort och det var närmare utökad ledning än att det skulle komma en reducering.

– Överlag ganska svag match totalt sett pga. underlag och kvalité på planen. Vi gör två mål och dom inget och det gör att vi vinner. Kul att vi håller nollan också, konstaterar Andersson.

Smolk i bägaren var att Andreas ”Tosse” Larsson ådrog sig en knäskada och det är osäkert hur länge han blir borta. På pluskontot var att både Jocke Pettersson och Felix Ljungberg var åter efter långtidsskador och fick speltid. Kevin Pacha fick debutera.

Sundbybergs IK – Enköpings SK 0-2 (0-1)

Målen, 0-1 (30) Jonathan Böckert, 0-2 (67) Hugo Östlund Rödlund.

Varningar: 1-3
Publik: 100

Lämna ett svar