Viktig trepoängare för Liljan.

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan tog en ny seger i Hockeyfyran när hemmabesegrade GHN IF efter en bra och stark insats.

– En rörig match… Vi har många spelare som är bortresta och skadade men får ihop 14 utespelare och Pelle Olofsson som varit borta i en vecka kommer hem lagom till samling och gör en kanonmatch i målet, berättar Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

I första perioden är det en svängig match som gästrike vinner med 0-1. När det är ca två minuter kvar av första perioden åker Thom Wendelius på en tackling så illa att han blir tvungen att avbryta matchen och uppsöka sjukhus.

– Har inte hört något från honom så vet inte hur läget är ännu. Gästrikes spelare får matchstraff.

I mellanakten så vänder Liljan på matchen utan att övertyga i spelet och hemmakeepern Pelle Olofsson räddar en straff.

– I andra så vill jag inte säga att vi gör en bra period, men lyckas ändå vända matchen till ledning med 3-1 och det ser bra ut inför tredje.

Liljan inleder tredje perioden på sämsta möjliga sett…

– Jag vet inte hur många utvisningar vi har, men det känns som att vi spelar hela perioden i numerärt underläge.

Gästerna reducerar till 2-3 med dryga sju minuter kvar att spela och gör match av det hela. Men när det återstår mindre än tre minuter så gör Patrik Cederlöv ett förlösande 4-2 mål och Liljan kan hålla undan och vinna tre viktiga poäng i jakten på seriesegern.

– Alla som spelade ska ha beröm för det uppoffrande spelet i alla numerära underlägen. Det var väl egentligen bara en tidsfråga i tredje när gästrike skulle lyckas göra mål vilket de gjorde och matchen blev jämn igen. Mot slutet av matchen när Cederlöv gör mål kunde man äntligen andas ut. Plus till Micha De Pourbaix och Jonathan Johansson som ställer upp och fyller ut laget samt Pelle Olofsson som vinner denna match åt oss, avslutar Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

HC Liljan – GHN IF 4-2 (0-1,3-0,1-1)

Skott: 27-38 (10-15,10-13,7-10)

Mål, HCL: Dennis Lindberg, Micha de Pourbaix, Calle Carlsson, Patrik Cederlöv.

PIM: 32 (6:14:12) – 31 (25:2:4)
Publik: 32

Herrfyran >>>

 

Lämna ett svar