Viktig seger för Loket.

Martin Johansson 1 av 8 målskyttar för Loket. Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby vann den så viktig bortamatchen i Herrtvåan mot IBF Gagnef.

Det blev en match som studsade en smula i den första perioden dör Loket tog ledningen med två snabba mål av Simon Äng 0-1 och 49 sekunder senare gör Daniel Pärnebjörk 0-2. Hemmalaget ville inte vara sämre och gjorde 1-2 och 2-2 inom loppet av fyra sekunder.

Loket kunde dock samla sig efter den dippen och gick till periodvila i ledning med 4-2 efter mål av Jonas Davidsson och Kalle Nissén med endast sekunder kvar att spela.

– Ja, det var till skillnad mot senast ett Björklinge mer laddat inför den här uppgiften och kanske var det en smula för laddat. Vi ville kanske lite för mycket, men bättre att det är så. Skönt att vi kan komma tillbaka och få med oss den här ledningen in i den andra perioden, säger tränare Peter Kokocha.

I mellanakten så får Loke tag i matchen ordentligt och kan göra ett avgörande ryck. Pärnebjörk öppnar målskyttet med att göra 2-5 med 3,20 spelat av perioden och när sedan hemmalaget drar på sig en utvisning behöver Loket bara 7 sekunder för att göra 2-6 genom Johan Alveus med 6,55 spelat av perioden.

31 sekunder senare så gör Martin Johansson 2-7 och det tvingar hemmalaget att ta en timeout för att få stopp på blödningen, men det lyckas inget vidare för 25 sekunder efter den så gör Davidsson 2-8 och matchen var mer eller mindre över. Det skulle falla tre mål till i perioden fördelade 2-1 och vi har 4-9 inför den tredje och sista perioden.

– En bra period av oss och framför allt att vi med våra backar spelar mer aggressivt och kommer fram längre i banan innan vi tar besluten i spelet. Effektiva i Powerplay, gör ju 4 av 4 i den här matchen, berömmer Peter.

Den sista perioden bevakar Loket sin ledning och kan med 2-2 i gjorda mål inkassera en skön och viktig seger.

– Vi kan inte säga att vi bevakade i den tredje, men vi försökte spela av lite tid i vissa byten. Det blev ändå lite rock and roll. Bra att vi ka fortsätta producera och det här var en viktig seger för oss. Många målskyttar är också ett styrkebesked och vi saknar ändå ett par av de så kallade målskyttarna pga. sjukdom i den här matchen, avslutar Lokets tränare Peter Kokocha.

IBF Gagnef – Lokomotiv Grillby IBK 6-11 (2-4,2-5,2-2)

Skott: 32-28 (11-6,10-16,11-2)

Målskyttar Loket: Johan Alveus 2, Jonas Davidsson 2, Daniel Pärnebjörk 2, Simon Äng,  Jonatan Hillerstig, Jakob Fertig, Martin Johansson, Kalle Nissén.

Utvisningar:  8 min – 6 min
Publik: 67

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar