Viktig seger för ESK!

Julia Lindström krutade in det avgörande målet borta mot BIF. Foto: Kent Lundqvist

ESK säkrade med största sannolikhet ett nytt kontrakt i div.1 efter seger i den så viktiga bortamatchen mot tabelljumbon Bälinge IF.

Det skulle komma att bli en tuff uppgift för ESK borta mot tabelljumbon BIF, kanske var det stundens allvar som spökade?

I den första halvleken är det helt jämnt och matchbilden blir svajig. Båda lagen har chanser att ta ledningen, men den allra bästa har gästernas Wilma Eriksson som får ett friläge som ESK målvakten – Kaisa Nilsson räddar till en resultatlös hörna.

– Det var en ganska stressad matchbild i första halvlek där det svängde fram och tillbaka och båda lagen hade chanser, berättar ESK-tränaren Lovisa Delby.

ESK rivstartar den andra halvleken med att ta ledningen med 1-0 genom Cheyenne Spade. BIF skulle dock komma tillbaka och kvittera till 1-1 ganska omgående genom Julia Gracian Säfström. Det är sedan jätte nära att hemmalaget även tar ledning i matchen då Agnes Björnström har ett friläge som ESK keepern Nilsson återigen räddar med en svettig parad.

Med knappa 20 minuter kvar att spela av matchen så får ESK en hörna och då håller sig Julia Lindström framme och petar in 1-2 på en andraboll. Hemmalaget jagar en kvittering, men i stället kan Spade fastställa slutresultatet till 1-3.

– Det var en bra och viktig seger mot ett BIF som gör en av sina bästa matcher denna säsong. Vi tar fram ett bättre spel här i andra halvlek där vi har ett bättre tålamod och får ett mer varierat spel med bollen. Visst dem skapar fortsatt chanser även här i andra halvlek, men jag tycker vi vinner rättvist, avslutar Lovisa.

Bälinge IF – Enköpings SK 1-3 (0-0)

Målskyttar ESK: Cheyenne Spade 2, Julia Lindström.

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar