Viktig seger för EHF?

Foto: Anders Lundström

Enköpings HF fortsätter att vinna måste matcher i damernas div.1 handboll. Nu var det Härnösands HK som fick se sig besegrade med 18-26 (8-13).

– Vi gör en bra match rakt igenom. Framför allt bakåt där vi får jobba i långa stunder. Elin Bergsten i målet har nästa 50 % och är riktigt bra. Vi springer över hela banan och gör några avgörande ryck i början på båda halvlekarna, berättar tränare Ken Hornö.

Foto: Anders Lundström

EHF startar matchen övertygande och har ledning med 5-0 efter dryga 6 minuter spelat. Efter det så kommer en mer jämn sekvens i matchen och hemmalaget får till ett bättre offensivt spel vilket ger 6-9 med dryga 21 minuter spelat.

Foto: Anders Lundström

Avslutningen av halvleken går till EHF som utökar sin ledning och leder med 13-8 i halvtid.

Foto: Anders Lundström

Inledningen av den andra halvleken blir matchavgörande då EHF stänger ned hemmalagets offensiv och går fram till ledning med hela 20-10. Resterande av matchen blir mer bevakande av EHF som tillslut vinner den så viktiga matchen med 26-18.

Foto: Anders Lundström

– Kul och viktigt med en vinst idag. Vi har ett riktigt bra försvarsspel och samarbete med vår målvakt, vi får bra träff på dem. Framåt är vi farliga över hela banan vilket gör det svårt för hemmalaget. Vi har bra fart i kontringsspelet och kan få några lätta mål i både förstafas och andrafas av kontringsspelet, berättar 7 målskytten Frida Haraldsson.

Frida som dragits med en ryggskada en tid känner att det börjar lossna igen.

– En riktig lagseger där alla tar ansvar och presterar! Det är skönt att jag kommer tillbaka mer och mer i spelet. Idag går jag på byte anfall-försvar (och spelade då anfall) vilket fungerade väldigt bra så ryggen fick vila emellanåt. Den är inte bra än men det går sakta men säkert åt rätt håll i alla fall, avslutar Frida.

Härnösands HK – Enköpings HF 18-26 (8-13)

Målskyttar EHF: Frida Haraldsson 7, Isa Ekström 5, Therese Lundström 4, Amanda Gustafson 3, Felicia Axeen 2, Maia Nysten 2, Liza Burnelius, Matilda Widén, Sara Hornö.


Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar