Viktig poäng på kontot!

ESK fick slita på Korsängen. Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: ESK fick med sig en viktig poäng i jakten på ett nytt kontrakt hemmamatchen mot Enskede IK.

– Det är såklart att den här poängen kan komma att bli viktigt och det är starkt av killarna att komma tillbaka som de gör, säger ESK-tränaren Henrik Norrström.

Det blev en första halvlek där ESK kom att bli låga i sitt spel och det mycket på grund av att EIK var stakare och vann slaget om det centrala mittfältet.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi hade ställt om laget för att kunna försvara de korridorer vi hade problem med borta och det tycker jag att vi hanterar bra, men såklart kan vi önska mer i spelet med boll under de första 45 minuterna, medger Norrström.

Matchens bäste spelare var hemmalagets mittback & lagkapten Johan Lindgren som monterade ned allt som kom hans väg och han hade bra kontroll på den svårspelade och reslige Fabakary Sanneh.

Foto: Kent Lundqvist

– Visst vi hamnade ganska lågt i vårt spel under den första halvleken, men känslan var ändå att vi hade bra kontroll på dem och att det aldrig riktigt var farligt, menar Lindgren.

Inledningen av matchen av bjöd på två heta chanser där lagen har varsitt avslut i ribban, men annars så var det ganska chanslöst även om halvleken går på poäng till gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så kommer ESK ut starkt, får tag i det offensiva spelet och kan absolut flytta fram och hota bättre. Det vaskas också fram två hyggliga chanser att ta ledningen. Både Alan Naib och Lindgren har lägen, men båda avsluten går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Även gästerna kommer fram till lägen och chanser. I den 56:e minuten så är det Amar Eminovic som har en dubbelchans, men hemmakeepern Emil Pettersson svarar för en högoktanig dubbelräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Knappa 10 minuter senare så kunde dock inte ens Pettersson räddad. Efter en överbelastning på högerkanten så kommer bollen snett inåt bakåt till en friställd Jonathan Skoglund i boxen och han är klinisk i avslutet när han gör 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så flyttar ESK fram för att skapa och hitta en kvittering, men det öppnar också för omställningar och farliga chanser för EIK.

Foto: Kent Lundqvist

Det vaskas fram två sådana där gästerna kunde ha avgjort matchen. På den andra chansen är det Eminovic som får ett friläge, rundar Pettersson, tacklas av ESK försvarare och vill ha straff. Men domare Lukas Wallin är säker på sin sak när viftar avvärjande.

Foto: Kent Lundqvist

ESK gör två byten och får bra effekt då Linus Sjöberg och Leonardo Garroz Novoa kommer in i spelet.

– Vi får bra betalt för bytena i spelet där vi kan komma med en sista och bra kraftansträngning, berömmer Norrström.

Det tar dryga 10 minuter så är det kvitterat till 1-1. ESK kombinations spelar bra på högerkanten där bollen tillslut hamnar hos just Leonardo som distinkt trycker bollen i mål bakom gästernas burväktare Karl Netzell.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så är det också mycket nära att ESK tar ledningen. Nytt bra spela av hemmalaget renderar i att Kenneth Carlie får läge i boxen, men den här gången gick Netzell vinnande ur striden.

Foto: Kent Lundqvist

Båda lagen skapar sedan några nästanchanser, men det är ESK som ser ut att vilja mer på planen under avslutningen, men 1-1 står sig och ESK fick nöja sig med en poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Rakt igenom en bra prestation och jag är ”som sagt” nöjd med killarnas insats. Kan inte säga att det är något lag som ligger närmare segern här i slutet så det är väl rättvist med ett kryss, avslutar Norrström.

Lagkapten Lindgren hade en annan åsikt om utfallet.

– Känslan är, som matchen utvecklades, att det är två förlorade poäng, men om vi fått poängen innan matchen så hade i varje fall jag tagit den. Vi gör ingen bra första halvlek i spelet med boll, men här i andra så är vi mycket bättre och skapade också för ett avgörande, avslutar Lindgren.

Enköpings SK – Enskede IK  1-1 (0-0)

Mål, 0-1 (65) Jonathan Skoglund, 1-1 (84) Leonardo Garroz Novoa.

Varningar: 3-1

Publik: 170

Spelarbetyg ESK:


Johan Lindgren


Joel Bernhardsson


Abdo Barhe

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar