Viktig poäng för ESK Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey tog en mycket viktig poäng i den första av två Norrlandsmatcher mot Piteå.

Det blev en tight och målsnål match mot Piteå där ESK startar starkast.

– Vi börjar matchen starkt och pressar tillbaka Piteå under de första 6 minuterna, drar tyvärr på oss två utvisningar tätt inpå varandra, men reder ut det bra och lyckas ta tillbaka initiativet i första perioden, berättar ESK-tränaren Johan Jonsson.

Om första var tight så var mellanakten näst inte helt händelselös. ESK har dock två chanser att ta ledningen i spel fem mot fyra utan att lyckas och istället så är det hemmalaget som kan ta ledningen med 1-0 genom Magnus Isaksson i svansen på den andra utvisningen.

– I andra blir vi lite omständliga med pucken samtidigt som Piteå pressar oss lite hårdare, medger Jonsson.

ESK skulle gnugga sig tillbaka med hårt jobb och en bra inställning till uppgiften. Lagen har varsin chans i spel fem mot fyra utan att måla och nu börjar tiden rinna ifrån ESK. Med 1,23 kvar av den tredje perioden så tar Jonsson timeout och lyfter ut Pontus Hagman i målet för en extra utespelare och går för det.

– Vi satsar allt framåt, lyckas sätta upp ett anfall med hårt tryck mot deras mål och får utdelning, berättar Jonsson.

Med 50 sekunder kvar av perioden så lyckas Jesper Bärgård styra in kvitteringen till 1-1 bakom hemmakeepern Joel Vännström. Matchen går till övertid där hemmalaget avgör i Powerplay genom Felix Dahlroth.

– Tycker att vi kommer ut till tredje med bra fokus och lyfter upp spelet igen. Jag är glad över grabbarnas sätt att ta sig an matchen! Idag är det LAGET som gör att vi får poäng med oss, summerar ESK-tränaren

Piteå HC – ESK Hockey 2-1 (0-0,1-0,0-1,1-0)

Skott: 20-26 (7-9,4-6,8-10,1-1)

Målen, 1-0 (35:23) Magnus Isaksson, 1-1 (59:10) Jesper Bärgård, 2-1 (61:20) Felix Dahlroth.

PIM: 8 (0:6:2:0) – 29 (4:0:4:0)
Publik: 309

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar