Viktig poäng för Bålsta HC!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC drog igång spelet i Hockeytvåan hemma mot SK Iron och det skulle komma att bli ett sekunddrama där utvisningarna fällde hemmalaget – igen.

– Var en rätt jämn match där båda lagen har övertaget under perioder, tycker däremot att våra är båda längre och vi skapar fler målchanser, berättar BHC-tränaren Linus Lennerup.

Matchen blev som sagt en jämn kamp och det var påtagligt att det var en viktig poängmatch. Gästerna kunde ta ledningen med 1-0 i spel fem mot fyra genom Jesper Jacksson.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle komma tillbaka och kvittera till 1-1 genom Johan Lager. Hemmalaget fick sedan ett gyllene tillfälle att ta ledningen i slutskedet av perioden då man får chansen att spela fem mot tre, men den chansen tar inte BHC.

Foto: Kent Lundqvist

BHC får sedan omgående en ny chans att ta ledningen då SKI tar en ny utvisning tidigt i mellanakten. Gästerna reder dock ut det – igen. Resterande av perioden var svängig och blev också mållös.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så får BHC så äntligen utdelning i spel fem mot fyra. Det är Robert Stenberg och Kim Johansson som står för förarbetet och Joakim Lundqvist kan raka pucken i mål till 2-1 bakom gästernas burväktare – Gustaf Carlsson.

Foto: Kent Lundqvist

BHC gjorde nu allt dem kunde för att säkra den första trepoängaren efter omstarten och det skapades chanser att avgöra, men det skulle inte hålla hela vägen.

Den före detta ESK spelaren Emil Ripstrand kvitterar till 2-2 och tar matchen till övertid. Där blir det en smula rörigt för hemmalaget som åker på kostsamma utvisningar och det hela slutar med att gästernas Arvid Sund avgör med endast 9 sekunder kvar att spela av övertiden.

Foto: Kent Lundqvist

– Det som avgör är att vi inte gör mål på våra lägen, tre frilägen tror jag vi missar till exempel och gör man bara två mål blir det svårt att vinna matcher, summerar BHC-tränaren.

Bålsta HC – SK Iron 2-3 (1-1,0-0,1-1,0-1)

Skott: 25-33 (8-6,8-11,7-10,2-6)

Mål,
P1: 0-1 (05:49) Jesper Jacksson, 1-1 (16:02) Johan Lager.
P3: 2-1 (40:42) Joakim Lundqvist, 2-2 (52:05) Emil Ripstrand.
P4: 2-3 (64:51) Arvid Sund.

PIM: 50 (2:0:4:44) – 10 (6:2:2:0)
Publik: 84

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar