Viktig och skön seger på Björkvallen.

Jonathan ”överallt” Sjögren bäst på plan. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF vann hemma mot Kungsängens IF i herrtrean där ett sent mål av födelsedagsbarnet – Jonathan Sjögren fällde avgörandet i en rafflande avslutning.

– Ja det här var en skön och viktig seger för oss där vi på förhand visste att det skulle bli en tuff uppgift, konstaterar tränare Alexander Edstein.

HFF kom till match med en klar spelidé och det var att hålla ihop det defensivt och spela med en bra organisation. Det såg riktigt bra ut under de första 10 minuterna där HFF förde spelet och kontrollerade händelserna där det redan efter 45 sekunder är nära att ge utdelning. Erik Jansson hittar Simon Debesay utanför straffområdet, men avslutet går precis utanför.

Allt eftersom så jobbar sig KIF in i matchen och jämnar ut spelet. Gästerna skapar också ett par chanser och Yassir Shafii är närmast med en boll i ribban. Närmare än så är inget av lagen att måla i den första halvleken och 0-0 känns rättvist.

– Vi håller spelet och organisationen på plats nästan hela halvleken bortsett från ett par tillfällen, säger Alexander.

I den andra halvleken blir det samma matchbild med ett HFF som har första 10 minuterna utan att egentligen skapa något farligt. Sedan tar KIF över spelet och äter sig närmare ett ledningsmål. I den 73:e är det nära då en friställd Enrique Isaacs Cunningham avslutar med ett direkt skott mitt i offensiv box, men hemmalagets målvakt – Alex Heiskanen gör en strålande reflexräddning.

Samme Heiskanen skulle hamna i händelsernas centrum igen i den 77:e minuten då KIF tilldöms en straff. Efter ett misslyckat uppspel åker HFF på en omställning där Anton Sjögren tvingas att riva en friställd spelare. Straffen slår Damon Fard men Heiskanen dyker och räddar.

Avslutningen på matchen blir grymt rafflande. HFF byter in Danilo Al-Saed i slutskedet och det var ett lyckat byte. I den 88:e minuten så hittar han fram med ett instick till matchens absolut bäste spelare  – Jonathan ”överallt” Sjögren som vi täck gör 1-0.

– Jag kände att jag skulle få bollen bra när vi ställde om, men i det första skedet såg det ändå ut som att Danilo skulle förlora bollen. Skönt att han får ordning på den igen och när jag får den är känslan – den skall i mål, jublar en glad målskytt.

Det var dock inte klart där. KIF får en jättechans att kvittera i den 90:e minuten men Heiskanen gör en fantomräddning när han dyker och  får bollen via sina händer i stolpen och ut igen. Kort därefter så hittar Jonathan en fristående Roni Burhan Tanrikulu som har öppet mål och chansen att stänga matchen, men han tar för god tid på sig och en back hinner emellan.

– Skönt att vi kan hålla undan och vinna. Killarna hanterar verkligen den här matchen bra med tanke på de yttre omständigheterna med värmen, dålig spelplan mm … Vi fick matchen dit vi ville mot ett ramstarkt KIF som inte släpper till mycket i sin defensiv. Vi var  vassa i vårt omställningsspel och när Danilo kommer in så får vi förnyad energi och den kreativitet som behövdes för att montera ned deras defensiv. Nu skall det bli skönt och bra att få genomföra en hel träningsvecka med laget innan nästa match, jag har under den här hektiska inledningen som ny tränare inte hunnit träffa alla spelarna, berättar Alexander avslutningsvis.

Målskytten och födelsebarnet Jonathan Sjögren var såklart nöjd med segern och sin insats.

– En bra och viktig seger för oss. Den direkta känslan är det börjar luta nedför nu. Tycker det gick bra för oss och i har bra koll på KIF nästan hela matchen. Själv fick jag spela på en ovan position men jag tycker det gick ganska bra, skrattar Jonathan samtidigt som han får en hel hink med kallt vatten över sig av broder Anton som grattis för en bra match.

 

Håbo FF-Kungsängens IF 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 (88) Jonathan Sjögren.

Varningar: 1-0

Spelarbetyg HFF:


Jonathan Sjögren


Alex Heiskanen


Erik Jansson/Anton Sjögren

 

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar