”Vi ska göra bra prestationer”

EIBK-Dam anno 2019. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK går imorgon lördag in i en ny tävlingssäsong och det med siktet ställt på toppen.

 

EIBK som spelar premiär imorgon lördag ser ut att ha en stark trupp s2019.

– Truppen ser stark ut. Vi har 19 utespelare och 3 målvakter. Om man bara ser till våra träningsmatcher och hur motståndet varigt så tror jag att vi har spelare som kan och kommer göra skillnad i de flesta matcherna, berättar EIBK-tränaren Johan Lindh.

Inför en ny säsong så är det alltid ovisst med hur man ligger till och om man har allt på plats för att börja tävla.

– Träningsmatcherna och upplägget är jag nöjd med. Jag tycker jag har fått dom svar jag ville ha och jag tycker vi har hunnit spela ihop oss.

Ligger ni där ni skall och bör vara?

– Ja det skulle jag säga att vi gör. För att kunna få en bra start och kanske få ett försprång på andra lag så försöker jag alltid få till många träningsmatcher och träningar innan säsongen börjar för att kunna vara bättre förberedd än andra lag när serien startar. Och en bra start gör det lättare att fortsätta träna på bra.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Förväntningarna på säsongen är att vi ska göra bra prestationer på matcherna och att vi ska kunna gå av banan med huvudet högt oavsett vad det står på resultattavlan. Om vi lyckas med det tror jag vi kommer göra en bra säsong resultatmässigt.

Skyttedrottningen Louise Andersson blir såklart en av nyckelspelarna S2019/20. Foto: Kent Lundqvist

Vem/vilka blir nyckelspelare?

– Laget! Tror att mycket ligger på oss själva, att se till att ha kul på träningarna och matcherna och hylla varandra. Sen så är det självklart att Louise Andersson kommer bli viktig med alla poäng hon brukar göra. Sen måste man tänka på att alla spelare inte är poänggörare utan ett lag behöver mist lika mycket en spelare som täcker skott, några som springer sönder motståndarna och brytningssäkra spelare och jag tror vi har alla dessa så därför kommer laget vara våran största nyckelspelare

Vilka blir topplag i serien?

Det hoppas jag på att vi blir. Motståndarna har jag ingen koll på så vet inte vilka som kommer vara i toppen. Scouta motståndarna kommer jag göra när serien börjar så vi vet lite om lagen innan vi möter dom, avslutar EIBK-tränaren.

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar