”Vi har värvat seriens bästa mittback”

Bild: FBK

Fotboll: Fanna BK har gjort klart med ett meriterat nyförvärv i form av Asmir Suljicic 25år från Västerås.

Asmir som har gjort ca 40 matcher i div.1 för Västerås SK och massor av matcher i div.2 har nu valt att skriva på för FBK under säsongen 2021. Asmir kom fram som en stor talang och tog snabbt en start-tröja som mittback i VSK och ansågs som en stor talang med potential för spel i högre upp i seriesystemet. Han visade mognad i sitt spel och agerande på plan och rankades av många som den bästa man-mot-man-spelaren i försvarsarbetet i VSK Fotboll.

FBK-tränaren Karwan Zarifnejad har haft Asmir på önskelistan länge.

Det är en spelare som jag har velat ha sedan dag ett och vi har jobbat hårt med att hitta en lösning. Med Asmir får vi en mittback som är skicklig i defensiva spelet med bra fötter och ledaregenskaper som vi behöver. Varje gång han tar på sig fotbollskorna så ställer han krav på sig själv och sina lagkamrater. Han är bra på att styra sina lagkamrater och laget så att man hamnar rätt i positioner och spelar med rätt mentalitet i 90 minuter. Jag är glad att vi får ett nyförvärv som höjer både kvalitén och kravbilden i laget.

Att det blev FBK var inte glasklart, men det skulle komma att bli ett ganska enkelt beslut för Asmir efter ett par besök på Fanna IP.

– Fick ett bra intryck av klubben direkt där ledningen är rak och tydlig med vad dom har för vision (realistisk) utan att sväva iväg. Fin anläggning med bra förutsättningar.

Hur ser du på kommande säsong?

– Ser framemot att spela en attraktiv fotboll med Fanna. En ung trupp med mycket potential, där jag hoppas kunna bidra med mycket både på och utanför plan. Träningarna har varit väl strukturerade, med bra fart och hög aktivitet vilket tilltalar mig och jag hoppas det kommer hjälpa oss att utvecklas under resans gång. Jag tror på spelidén som vi ska spela.

– Jag är säker på att vi har värvat seriens bästa mittback som kommer tillföra mycket till vårt spelsätt. Stämningen höjs i omklädningsrummet och det blir tuffare för motståndarna, avslutar FBK-tränaren Karwan.

Lämna ett svar