”Vi har tränat mycket fys”

Foto: Kent Lundqvist

Damfyran: Fanna BK hoppas fortfarande på en hel säsong.

– Vi får se när det kommer nya besked och får se hur vi lägger upp det då. Vi tränar på och jag tror att det inte blir några träningsmatcher innan seriestarten, så det gäller att vara förberedd på en kort startsträcka. Men det är lika för alla. Vi får hoppas på att vi får spela en hel säsong i år och jag kan tänka mig att vi får spela lite längre på hösten för att klara av det, berättar FBK-tränaren Henrik Norell.

Det har varit en lång och tuff försäsong hittills för damerna i FBK.

– Vi körde igång säsongen i Januari och har tränat mycket fys, till skillnad från förra säsongen så här vi kört all fys utomhus. Trots massor med snö och svinkallt så här vi mycket bra närvaro. Vi har även haft möjligheten att finslipa på detaljer i spelet.

Det ser bra ut i truppen även om det saknas ett par pusselbitar.

– Vi har tappat 3 stycken spelare inför denna säsong, men vi har flyttat upp Damjuniorer i Damtruppen och kommer spela med två lag i seriespel. Vi är 34 spelare men vi letar efter 1 eller 2 målvakter till, jag har kontakt med några alternativ och hoppas de väljer Fanna. Har även ett par spelare från Håbo FF som provtränar med oss.

Hur hanterar ni det ovissa läget som råder just nu gällande seriespelet och era förberedelser i dagsläget

– Vi tränar på 3 ggr i veckan och just nu så pratar vi inte så mycket om vad vi tror om säsongstart, inta vi kör på och planerar för start i sista helgen i April, avslutar Norell.

Lämna ett svar