”Vi har dragit ett stort sträck över denna match”

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan blev en övermäktig uppgift för Enköpings IBK i Damtrean.

– Vi visste redan innan start att det kommer bli tufft, dom har ju legat i topp flera år i rad, men tackar nej till uppflyttning till D2, berättar EIBK-tränaren Benney Brundell

EIBK kom till start med tre kedjor och två backpar, med förhoppning att spela jämnt. Men tyvärr blir det motigt redan efter knappa minuten då EIBK-keepern Jennie Larsen få plocka boll ur maskorna.

– Chockstart skulle jag säga. Och deras andra kom bara efter 2.42. Deras stora och långa spelare gjorde det svårt för våra lite mindre tjejer. Surret i vilan var att vi måste bli tajtare och spela lite smalare, och hålla dom på utsidan.

Spelet blir också bättre för EIBK samtidigt som Alliansen blir mer fula i sitt spel, menar Brundell.

– Alldeles för många armbågar, händer och slag som tyvärr domarna släpper. Andra perioden är vår bästa, och vi släpper bara in ett mål efter 3.40. Jennie får göra flera bra räddningar.

I tredje fortsätter EIBK sitt jagande utan boll, som naturligtvis gör att det blir stirrigt.

–  Vi får inte till det, fast viljan finns. Dom är helt klart det bättre laget även i denna period.  När det inte riktigt klickar, så är det ju svårt. Det är lätt att ta fel beslut då, syns på skotten. Vi är ändå nöjda, för tjejerna krigar på och försöker. Än en gång så räddar Jennie oss från flera mål i baken. ” Vi har dragit ett stort sträck över denna match ”, avslutar Benney.

Enköpings IBK U – IBF Roslagsalliansen 0-6 (0-3,0-1,0-2)

Skott: 12-24  (5-9,4-9,3-6)

Damtrean >>>

Lämna ett svar