”Vi hade det inte den här kvällen”.

ESK fick inte hål på Huddinge. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey klarade inte att ladda om för den betydelselösa och sista omgången av grundserien i Hockeyettan borta mot tabelltvåan Huddinge.

– Vi är inte alls närvarande på det sättet som behövs för att spela mot Huddinge. Vi pratade innan om att göra ett bra avslut men vi hade det inte i den här kvällen, berättar ESK-tränaren Robert Kimby.

Det var påtagligt att det inte var det vanliga ESK som var på plats i Björkängshallen. Det saknades det där lilla som fäller ett så stort avgörande på den här nivån gällande mental närvaro och det kostade då hemmalaget gjorde 1-0 genom Fredrik Renström redan efter 4.57 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

ESK gnuggade, inget snack om det, men det räckte in denna kväll och matchen var egentligen över bär lagen gick till den första periodvilan och Huddinge var i ledning med 3-0. Mellanakten går också till hemmalaget mot ett sargat ESK som tyvärr tappar spelare på vägen, Simon Cederborg och Jesper Bärgård får lämna med skada samt att Eric Berkerud får lämna matchen efter märkliga omständigheter.

Foto: Kent Lundqvist

Det hela slutar med att ESK får vända hem utan poäng från Björkängshallen och kan nu börja ladda för att börja tävla om poäng igen efter julledigheten.

– Självklart är vi besvikna, men det är inte alltid lätt efter en mental urladdning som det blivit för oss här på slutet av grundserien. Grabbarna ska ändå ha en eloge för att dom sliter, men idag blev det för tufft. Extra plus till Pontus Hagman som gör en kanonmatch trots att han får plocka ut pucken ur nät tidigt, avslutar Kimby.

Huddinge IK – ESK Hockey 4-0 (3-0,1-0,0-0)

Skott: 29-19 (11-4,9-5,9-10)

Målen,
Period 1: 1-0 (04:57) Fredrik Renström, 2-0 (13:36) Björn Jonasson, 3-0 (14:28) Andreas Maier.
Period 2: 4-0 (22:33) Oliver Kandergård.
Period 3:  x

PIM: 41 (14:27:0) – 35 (4:29:2)
Publik: 169

Övriga resultat & tabell >>>

2 Responses to ”Vi hade det inte den här kvällen”.

Lämna ett svar