”Vi gör en plattmatch”

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey svarade för en mycket blek insats hemma mot tabelljumbon Segeltorps IF.

– Det var en riktig plattmatch av oss där vi inte alls var förberedda på att tävla, medger ESK-tränaren Anton Virtanen.

Det startar bra för ESK under de första fem minuterna av matchen där man skapar en hel del där bland annat Daniel Andersson har ett friläge, men missar.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så tappar hemmalaget matchen helt och hållet. Gästerna kan först göra 0-1 där Wille Hedqvist Hedqvist får åka rakt igenom tre försvarare som står och tittar på när han gör mål.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma en bjudning till innan perioden var över. ESK tappar puck på offensiv blå och gästernas kontrar in 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra perioden blir inte bättre den. Det är så många enkla misstag från hemmalaget att det näst in till är pinsamt. Som grädde på moset så bjuder man även på 0-3. Efter en misslyckad och bedrövlig passning i egen zon kan Alexander Törnström pilla in sin egen retur.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så lyfter ESK en smula i spelet samtidigt som Segeltorp blir mer passiva. Det gör att hemmalaget kan reducera ganska omgående. Det är Backen Robin Nilsson som tar sig i läge och trycker upp pucken i krysset.

Foto: Kent Lundqvist

ESK jagar sedan kontakt, men det skulle dröja fram till det är spelat dryga 58 minuter innan Daniel Andersson kan reducera till 2-3 i spel sex mot fem. Det stannar tyvärr där och Segeltorp lyckas ta sin andra seger för säsongen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det här får vi glömma så fort som möjligt. Vi vill verkligen stå upp och avsluta serien bra och ta oss in i nästa seriespel med en god känsla, avslutar en besviken ESK-tränare.

ESK Hockey – Segeltorps IF 2-3 (0-2,0-1,2-0)

Skott: 38-33 (7-13,16-12,15-8)

Målen,

Period 1
: 0-1 (08:06) Wille Hedqvist, 0-2 (14:19) Daniel Liiv.
Period 2: 0-3 (27:15) Alexander Tärnström.
Period 3: 1-3 (43:10) Robin Nilsson, 2-3 (58:16) Daniel Andersson.

PIM: 26 (4:0:22) – 2 (0:0:2)

Spelarbetyg ESK:

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar