”Veni, Vidi, Vici”

Bailey Conger avgjorde. Foto: Kent Lundqvist

Hockey: ESK Hockey studsade tillbaka efter en svag match senast borta mot Köping och hemmabesegrade Surahammar.

– Ja, det var verkligen en helt annan match av killarna som gör en bra match och vi jobbar som en grupp i hela matchen, säger ESK-tränaren Jonas Nordgren.

Det var dock en hel del tveksamheter under den första perioden där ESK agerar krampaktigt i egen zon och mer eller mindre ger bort två mål inför en välbesökt Bahcohall.

Foto: Kent Lundqvist

På uppsidan var att man offensivt visade prov på både kreativitet och fantasi som leder fram till en hel del bra chanser och lägen. Det skulle också resultera en gång och då är det Simon Sjöberg som trycker dit pucken bakom gästernas burväktare David Otter.

Foto: Kent Lundqvist

– Känslan var att det var ganska nervöst och stressat i gruppen i vår första hemmamatch med allt vad det betyder, men vi spelade upp oss i slutet av perioden, säger Nordgren.

I mellanakten så var det mycket ESK som trycker på för en kvittering. Det skapas också massor av bra chanser där framför allt trion Tobias Smids, Emil Lindqvist och Sjöberg var företagsamma, men trots fyra klara frilägen så lyckas inte hemmalaget hitta rätt bakom en storspelande Otter.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör mycket som är rätt som grupp och vi får verkligen till vår press högt upp i banan där vi kan sätta bra tryck på gästerna, berömmer Nordgren.

Det skulle fortsätta i den tredje perioden där ESK fortsätter att vara laget som är mer kreativa och hittar fram till de hetare chanserna.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle tillslut också ge utdelning och såklart är det kedjan med Smids, Sjöberg och Lindqvist som levererar. Med 12,18 spelat av den tredje så lyfter Lindqvist in kvitteringen till 2-2 vilket också stod sig under ordinarie matchtid.

Foto: Kent Lundqvist

Han kom, sågs och segrade!

På övertid i spel tre mot tre skulle också nyförvärvet från USA presentera sig. Han avgör matchen med 1,04 spela då han lirkar in det avgörande 3-2 målet på egen retur.

Foto: Kent Lundqvist

– En skön seger för gruppen som verkligen svarade upp på de förväntningarna vi har på varandra. Segern var rättvis då vi var det bättre laget och vi med oss många bra svar från matchen. NU jobbar i vidare och ser fram emot nästa hemmamatch på söndag, avslutar Nordgren.

Nästa träningsmatch är hemma på söndag 16:00, då ESK spelar hemma mot Lindlöven.  


ESK – Surahammar 3-2 (1-2,0-0,1-0,1-0)

Skott: 34-33 (11-11,10-12,12-9,1-1)

Målskyttar,
Period 1: 0-1 (07:10) Elliot Sjöström, 1-1 (07:56) Simon Sjöberg, 1-2 (09:40) Elliot Sjöström.
Period 2: X
Period 3: 2-2 (52:18) Emil Lindqvist.
Period 4: 3-2 (61:04) Bailey Conger.

PIM: 6 (4:0:2) – 8 (4:0:4)

Spelarbetyg ESK:


Simon Sjöberg


Emil Lindqvist/Tobias Smids


Robin Nilsson

Lämna ett svar