Vem vinner skytteligan i EM 2021?

Fotbolls-EM 2021 är bara runt hörnet. Efter att årets klubbsäsong slutat i mitten på maj dröjer det bara några veckor innan det är dags för det efterlängtade mästerskapet.

Många är vi som redan nu börjat spekulera i hur det kommer att gå för Sverige, men också vilka som kammar hem guldet. Vissa av oss har kanske redan börjat fundera på vem som gör störst avtryck ute på plan och vinner skytteligan i EM 2021.

De stora fotbollsturneringarna har kraften att kunna förena folk från världens alla hörn. Mycket beror det på att sporten når sin rätta kokpunkt, med vilt jublande supportrar och spelare som får chansen att göra sina karriärers största avtryck. En turnering som EM innebär också en tid när folk som gillar att betta på de stora matcherna får extra mycket att kasta sig över. Funderar du själv på att höja spänningen under EM 2021 kan du aktivera bethard bonus när du registrerar dig som spelkund.

Favoriter att vinna skytteligan i EM 2021

Det finns på förhand många kandidater som på pappret kan bli bäste målgörare. En given favorit på förhand är Harry Kane, Tottenham Hotspurs engelska anfallsstjärna som säsong efter säsong öser in mål i Premier League. Att England är favoriter att vinna hela mästerskapet stärker förstås bara Kanes favoritskap. Men utöver britten finns det förstås flera andra forwards att spana in.

En europeisk toppanfallare många kommer att hålla sina blickar på är fransmannen Kylian Mbappé, som under sin hittills korta karriär redan gjort över etthundra mål för klubb och landslag. Mbappé har nyligen visat upp storform i Champions League där han var central i Paris Saint-Germain vinst mot Bayern München. Mbappé som redan vunnit VM med Frankrike vet också vad som krävs för att gå hela vägen under ett mästerskap med stor press på spelarna.

På frågan om vem som vinner skytteligan i EM 2021 är det många som utöver ovanstående stjärnor lyfter fram belgaren Romelu Lukaku. Han har trots vissa brister i sitt spel visat sig vara en pålitlig forward som ger målgaranti.

Flera veteraner uträknade på förhand

När oddssättare spår kulan vad gäller bäste målskytt, så hamnar Cristiano Ronaldo märkbart långt ner på topplistan bland årets kandidater. Portugisen som vet hur man avgör en match passerade tidigare i år ikonen Pelé som spelaren med flest mål i världen. Av den enkla anledningen bör han förstås aldrig räknas bort. Men Ronaldo är inte själv bland de europeiska anfallsveteranerna att hamna långt ner på listan; Polens Robert Lewandowski gör honom sällskap. Anfallaren är den senaste spelaren att vinna utmärkelsen The Best och öser ständigt in mål i Bundesliga, men anses trots detta  vara långt ifrån favorit att vinna skytteligan. Vår svenske superstjärna Zlatan Ibrahimović tar inte ens plats på listan.

Fotbolls-EM 2021 utspelar sig för första gången någonsin i fler än två länder. Hela tolv nationer agerar värdar under tiden mästerskapet mellan 11:e juni – 11:e juli. Vem som senare kommer att krönas till vinnare över skytteligan återstår att se. Nog kommer det bli en spännande kamp att följa tillsammans med slaget om guldmedaljen.

 

Lämna ett svar