Väntat & oväntat Sportåret 2019!

Foto: Kent Lundqvist

Vi synar sportåret 2019 med insatser & prestationer som varit väntat och oväntat inom traktens sport/Idrottare.

Vi startar med att säga tack för ett bra sportår som lämnar mycket glädje och hopp för framtiden.

Här går jag igenom och synar sportåret som gick med topp 3 på väntat eller oväntat listan. På högt och lågt tar jag med det som jag tycker sticker ut och kanske skall man då se till och få med alla sporter, alla områden i trakten yada yada… Så gjorde inte jag. Det är bara hacka i sig för nu åker vi…

Väntat

1,

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK fick en fribiljett in i Herrtrean som de förvandlade till en guldbiljett. Det blev en helomvändning i den för mig stora ungdomsföreningen med en hyfsad seniorverksamhet. Det möblerades om rejält och laget förstärktes med riktig kvalité i alla hörn. Nykomling och med all rätta favoriter till avancemang blev utgångsläget och man svarade upp och vann serien överlägset. Ett väntat div.2 kontrakt inkasserades.
2,

Foto: Kent Lundqvist

EHF herrarna svarade upp mot förväntningarna och var ett stabilt topplag i tvåan. Endast 1p ifrån att vinna serien bakom HK GP gav en kvalplats mot Herrettan. Först ställdes EHF mot Lidingö och vann med 2-1 i matcher vilket gav ett direkt avgörande playoffspel mot Kungsängen. Här visade laget upp kvalité och styrka! Uddamålsseger 30-29 hemma och övertygande 30-22 borta gav för mig en väntad plats i Herrettan.

3,

Foto: Kent Lundqvist

ESK & EHF Dam fick respass ut ur Damettan med buller och bång. Det var inget snack om saken egentligen. Visst det fanns livlinor i serien, men dem hittade inte lagen då man inte kunde mönstra det starkast laget man hade på pappret i många omgångar. Ett väntat uttåg av båda lagen för mig.

Oväntat

1,

Foto: Kent Lundqvist

ESK Herr fick en jobbig säsong i Herrtvåan och blev oväntat indragna i en bottenstrid. Det blev verkligen kniven på strupen för laget som klarade sig kvar med 3 poäng tillgodo mot negativt kvalspel och ”bara” 6 poäng tillgodo på degradering. Det får tillskrivas en bedrövlig säsong med en trupp/grupp som helt enkelt var för tunn/svag och med innehåll av allt för svagt nivåinnehåll på inställningen till uppgiften. Jaget före laget är inget som fungerar – det är sedan gammalt!

2,


Två damspelare från trakten i Damallsvenskan var för mig oväntat. Beata Olsson och Sofia From med rötter i ESK & Fanna BK som seniorspelare svarade för en mäktig säsong och gick upp i Allsvenska med sitt IK Uppsala. I en direkt avgörande match besegrades Hammarby IF och stor matchvinnare var Beata som nickade in 3-1!

3,

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC ut ur Hockeytvåan var mycket oväntat och sorgligt. Att man inte skulle ta sig till sedvanligt spel i Alltvåan, ja det fanns inte med i budgeten, men att man bara skulle skrapa ihop 3 poäng i fortsättningsserien och degradering till Hockeytrean är ett misslyckande som ger en skämsmössa av storlek större.

Gott Nytt Sportår Folks.

Lämna ett svar