Väntat & oväntat sportåret 2017!

Foto: Kent Lundqvist

Vi synar sportåret 2017 med insatser & prestationer som varit väntat och oväntat inom traktens sport/Idrottare.

Här går jag igenom och synar sportåret som gick med topp 3 på väntat eller oväntat listan. På högt och lågt tar jag med det som jag tycker sticker ut och kanske skall man då se till och få med alla sporter, alla områden i trakten, yada yada… Så gjorde inte jag. Det är bara hacka i sig för nu åker vi…

Väntat!

Foto: Kent Lundqvist

1, Att ESK herr skulle bränna kvalet till div.2 i år igen. Ja, för mig var det väntat då ESK vare sig hade en trupp eller det mentala på plats för uppdraget. Nu börjar det säkerligen koka lite i pannloben på många av er läsare ”va faan skriver han”. Det fanns vare sig bred eller mängd på truppen för att hålla hela vägen in i mål och inte heller den mentala ordningen var på plats för att lyckas. Det hade varit bra om laget gått upp av många anledningar, men det kommer inte hända fören man tar reda på vart man är och vart man vill med verksamheten ”Vet man inte vart man är så är det svårt att ta sig dit man vill”.

Foto: Kent Lundqvist

2, Rugbyns återtåg har startat. ”Gör om gör rätt” har som väntat landat i klubben! Det blåser medvind i klubben och ERK har tagit ut en framgångskurs och fått vinden i seglen vilket gav resultat på alla plan, precis som man i klubben inför säsongen talade om. Skall bli otroligt spännande att se vad 2018 och framtiden kommer bjuda på.

Foto: Kent Lundqvist

3, Att Beta Olsson skulle ta steget vidare med sin fotboll var lika väntat som att det blir 2018 imorgon. Med huvudet på skaft där en parallellplan för skola och utbildning går hand i hand med fotbollen kan det inte gå fel. Addera på en stöttade familj med fantastiska värderingar så har du en framgångsmeny som håller för fem Michelinstjärnor.

Oväntat!

Foto: Privat

1, Årets mest överraskande och bästa idrottsliga prestation i trakten detta år är lika överraskande som bra. Madelene Sagströms första år på jobbet som proffs på LPG Touren blev succé! Att Madelene skulle hävda sig på touren var ingen överraskning, men att hon skulle göra det så bra som hon gjorde var oväntat. Storheten var att hon efter en inledande käftsmäll med skrala resultat reser sig och tar sig till finalspel i 15 av 24 tävlingar, tar fyra topp-10-placeringar. Som bäst var Madelene på en tredje plats i Swinging Skirts LPGA Taiwan Championship. Hon har i år en snittscore om 71,47 på 75 ronder!

Foto: Kent Lundqvist

2, Att ESK fotbollsdamer grejade nytt kontrakt i div.1 som nykomlingar. Nu börjar det koka lite i pannloben igen på många av er läsare. Inför så var det ingen fråga att ESK skulle klara det med tanke på det smörgåsbord som dukades upp på försäsongen med en bred befintlig trupp som kryddades med intressanta nyförvärv samt en ny tränare i Lovisa Delby som plättlätt skulle ge ett nytt kontrakt och en plats i mellanskiktet av serien. Men med tanke på den utveckling som laget fick med omständigheter i form av skador, sjukdomar, spelartapp av olika anledningar så förändrades förutsättningarna så pass enormt att nytt kontrakt måste ses som en form av oväntad jätteprestation.

Foto: Kent Lundqvist

3, Enköpings handbollsdamer gick högst oväntat till Allsvenskt kval mot OV Helsingborg. Efter en minst sagt trevande inledning på säsongen fick tränare Ken Hornö ordning på maskinen som accelererade i form och prestation. Man överraskade med ett spel som lovade gott för framtiden där spelarna växte och växte. Tyvärr räckte det inte hela vägen, men ett Allsvenskt kvalspel, vem kunde tro eller hoppas på det inför säsongen?

 

Gott Nytt Sportår Folks.

Lämna ett svar