Väntat & oväntat!

Foto: Privat

Vi synar veckan som gick med saker som varit väntat och oväntat inom traktens sport/Idrottare.

Här går jag igenom och synar veckans-sport som gick med topp 3 på väntat eller oväntat listan. På högt och lågt tar jag det som jag tycker sticker ut, men som kanske du inte skulle välja att ta med. Det är bara hacka i sig och hoppas på att det kommer med en annan dag för nu åker vi…

Väntat!

1, Att EHF skulle ta sista chansen att hänga på i jakten på ett nytt kontrakt i damernas div.1. Laget är för bra för att inte spela div.1 handboll vilket man nu bevisat genom att vinna tre av dem senaste fem omgångarna. Två omgångar kvar att spela och laget ligger på en negativkvalplats med 2 poäng & +32 mål tillgodo på Arbrå HK som dessutom har en match mer spelad. Vinst på lördag hemma mot nästjumbon Lidingö SK och kvalplatsen är mer eller mindre säkrad.

2, Att Enköpingstjejen – Beata Olsson skulle få chansen i EM Kvaltruppen som skall försvara Sveriges färger i Frankrike i slutet av mars. Hon har övertygat gång efter annan både i klubblag och i landslagströjan, så det var väntat att hon skulle bli kallad av förbundskapten Pia Sundhage.

3, Att Håbokommun skulle starta om processen gällande nya inomhushallar eller en multihall efter ca: 10 års funderande och mer eller mindre lovande ett beslut i frågan. Nu är det ingen som vet vad som kommer att hända och lika väntat som att det blir lördag imorgon kommer frågan hamna i botten av någon beslutshög oavsett vad man under ett valår lovar.

Oväntat!

1, ESK Bandy knep en tredjeplats i Supertrean efter en suverän avslutning på säsongen med sex raka segrar. Serien gjordes om inför säsongen och den blev betydligt tuffare, men det har laget hanterat bra efter en skrynklig inledning och jobbat sig upp i serien.

2, Att Eric Rode Olsen skulle fortsätta som ansvarig runt herrtruppen i Håbo FF. Det är dock lika kul & bra som oväntat att han ångrat sitt beslut och att klubben nu ser ut att ha en riktigt bra organisation med hemvändaren Emil Widström och spelaren Erik Jansson i teamet.

3, EIBK damerna lyfter i slutet av säsongen och med bravur klarar nytt kontrakt i div.1. Säkert många som lyfter på ögonbrynen när jag tar detta som oväntat. Det kanske inte är oväntat att laget klarar nytt kontrakt, men som man gör det är oväntat. Med den sköra truppen som gång efter annan reser sig på 9:e och reder ut stormen och vinner matcher trots alla skador och sjukdomar, är för mig oväntat och bra gjort.

 

Lämna ett svar