Väntat eller oväntat?

Foto: Privat

Sommarsporterna är i det närmaste slut och vintersporterna har dragit igång och har nu kommit en bit in i säsongen vilket också ger en del signaler om vart det är på väg, väntat eller oväntat?

Denna vecka startar vi ”Väntat eller oväntat” och då med traktens hockey.

ESK Hockey som spelar i HockeyEttan startade säsongen med en trupp som inte alls förnyats i den omfattning som man brukar. In kom ett några som redan spelat i ESK och ett par nya ansikten, men det som var mest spännande var att man nu byggde ett lag med inriktning på det kollektiva. Det har nya tränarduon Robert Kimby och Johan Jonson lyckats bra med.

Foto: Kent Lundqvist

Att spekulera i en Allettan plats är nog för mycket att begära, men chansen finns och lever i allra högsta grad. Det är spelat halva grundserien och ESK är just nu på en 6:e plats, precis utanför Allettan. Det är en plats som är väntad för mig, det är troligen här man kommer vara efter 22 omgångar och då är det bra. Spelet har varit ganska stabilt även om man i vissa matcher har underpresterat. Sura & Arboga borta, men man vinner ändå och det tyder på att det finns en bra grund i laget vad det gäller tävlandet. Plumpen är Kumla hemma och den glömmer vi fort och trumfar med säsongens bästa match så här långt, segern hemma mot Skövde.

Bålsta HC har startat om med ett helt nytt lag kan man säga, ett fåtal spelare är kvar från föregående säsong och det är framför allt en relativt ung och oprövad trupp på div.2 nivå. Inför så gjorde man klart med Lars Billing som tränare och ny sportchef i klubben. I varje fall jag trodde och tänkte att det här kommer bli ett jättejobbigt år för BHC.

Foto: Kent Lundqvist

Det är nu konstaterat att jag hade så grymt fel och det tar jag så gärna. Billing har jobbat metodiskt och bra med truppen som köpt spelet och tuffar nu på som tåget i serien. Laget är nu placerad på en 2:a plats i grundserien, vilket är mycket oväntat med fyra omgångar kvar att spela, jag sticker ut hakan och säger grattis till Alltvåan platsen!

HC Liljan och div.3 är inte kompatibla kan man lugnt säga. Med en stor, bra och rutinerad trupp gav man sig in i den nya säsongen med hopp om en bra säsong. Så här långt har det gått käpp rätt åt skogen och det var oväntat.

Foto: Kent Lundqvist

Det finns alltid rutiga och randiga, men en tabell ljuger aldrig och Liljan är tabelljumbo med 9 matcher spelade. Kan man nu få tillbaka alla dem som är sjuka och skadade så är jag dock säker på att man innan butiken stänger är på en 5-6:e plats och kan gå in i fortsättningsserien med gott självförtroende. Kanske vändningen kommer redan ikväll, hemma mot IFK Österåker 19:50 i Bahcohallen?

 

Lämna ett svar