Väntat eller oväntat!

Foto: Privat

Vi synar veckans som gick med saker som varit väntat och oväntat inom traktens sport/Idrottare.

Här går vi igenom och synar sportveckan som gick med väntat eller oväntat. Det kommer variera med innehåll beroende på säsong och antal händelser.

Väntat!

1, Att Håbokommuns politiker nu inför kommande valår lyft på arslet och åker runt för att samla poäng på att visa sig runt om i skrikande föreningars miserabla lokaler efter år av upprop. Visst det är bra, men tillåt mig att skratta en smula… Det är såååå uppenbart valfläsk så det stinker lång väg. Vi kan ju alltid hoppas att det kommer något ur det denna gång, men jag är ytterst tveksam. Avd. Har vi hört det förut?

2, Här hittar vi Lokomotivs nystart på en ny svit av seriesegrar i innebandyns herrtrea och den kom borta mot Bälinge IF. Inget skönspel men det var väntat. Frågan är om man kan slå sitt eget rekord med 29 raka seriesegrar?

3, Att ESK Bandy skulle vinna i premiären av Supertrean borta mot SBBK trots en tunn trupp. ESK vann serien förra säsongen, men fick inte går upp pga. av serieomläggningar. – Tror vi fortsatt har bra chanser även i år att ta hem serien. Är iallafall det vi går in med som målsättning, säger lagets tränare & målvakt – Marcus Björklund.

4, Att ESK Hockey skulle förstärka laget inför slutskedet av grundserien. Med fyra tunga namn på frånvarolistan (Rickard Eriksson, Fredrik Lundin, Tim Friberg, Johan Viktorsson) var det ett måste, bra agerat alla inblandade.

Oväntat!

1, Jonatan Berggrens (17 år) SHL debut i lördags mot Växjö och med igen matchen efter mot Luleå. Att Jonatan är bra det vet vi men att han så ”tidigt” på säsongen skulle få debutera? Både kul och bra för Jonatan som aspirerar på en landslagsplats till vårens U18 VM.

2, Raset i Idrottshuset. Att man skulle få svårt hemma mot tabellettan – VästeråsIrsta var jag säker på. Men att EHF damerna, efter att ha startat matchen så bra, skulle rasa ihop så fullständigt är mycket oroande.

3, Att Madelene Sagström som rookie på den stora världsscenen – LPGA Touren skulle vara så bra redan första säsongen är imponerande. Nu rankad 75:a i världen trots att hon inte spelade alla tävlingar på touren. Vad väntar kommande säsong?

Simma Lugnt!

Lämna ett svar