Väntat eller oväntat!

Foto: Privat

Denna vecka synar vi traktens handboll och ger er vår syn på hur uppstarten av en ny säsong varit.

Tredje veckan av ”Väntat eller oväntat” granskar vi traktens representationshandboll (div.1 till div.4).

Enköpings HF
Damerna gick in i div.1 säsongen med ambitionen att bli bättre än förra säsongen då laget gick till Allsvenskt kval.

Det har inte gått riktigt som man tänkt sig och laget är skadedrabbat och man har så har långt inte alls nått några höjder i sitt spel. Det blir bättre och bättre i spelet, men det är fortsatt oväntat svagt och då framför allt i poängskörden. Man är ett lag som absolut skall vara i mitten av tabellen kan jag tycka, oavsett skador osv…

Att laget tagit 2 poäng på sex omgångar och nästjumbo är mycket oväntat, 101 gjorda mål är bedrövligt och oväntat, 143 insläppta mål är inte jättedåligt men oväntat mycket.

Herrarna har så här långt varit en smula ”oväntat bra” med i många matcher i div.1 fast man inte tagit poäng, enda riktiga plumpen kom nu senast borta mot Västerås. Jag vill, trots att laget ligger jumbo i serien, ge det ett ”oväntat” betyg då man håller nästan alla matcher i liv till det är kvarten kvar. Känslan är dock att det finns en smygande hotbild av att förlusterna börjar ta på det mentala. Kan laget stå emot under resterande av hösten så kommer poäng att skördas.

0 poäng och tabelljumbo är väntat, 122 gjorda och 205 insläppta är oväntat lite och mycket.

Fjärdhundra SK har startat div.3 säsongen oväntat dåligt. Inför säsongen så var det ett lag som startat en resa med ett bygge av nytt spel och ett lag som absolut håller för spel i div.3 med en del nyförvärv från EHF, men det har inte fallit ut väl så här långt. Premiären var inget att snacka om och att man inte vann den hemma mot favoriten Borlänge HK var väntat, men 16-41 var oväntat. I den andra omgången spelade laget hemma mot Uppsala HK och att man förlorar den var mycket oväntat, FSK var egentligen bättre men det var gamla olater i spelet som fällde dem till slut. Borta mot Ludvika i helgen som var så kom ett mer väntat besked, men för sent. Den första halvleken är inte bra och man är under med hela 14-24! Den andra halvleken är säsongens bästa och FSK vinner den med 17-15 vilket ger hopp om fortsättningen.

0 poäng och tabelljumbo är oväntat, 72 gjorda mål är oväntat lite med så många målmaskiner i laget, 108 (36 i snitt) insläppta mål på tre matcher är oväntat och skitdåligt rent utsagt.

Bålsta IF har bara spelat två matcher så här långt i herrfyran och tagit en vinst och en förlust. Har till denna säsong fått hem en hel del spelare som absolut höjer kvalitén. Vinst i första omgången mot ett bra HK Ceres förstärkta med spelare från A-laget i div.2 var oväntat och bra, men förlusten borta mot Avesta Brovallen var oväntat och dåligt. Tror man kan landa på den över halvan om man får till det och det skulle vara ganska väntat.

2 poäng på två matcher är väntat, 50-50 i gjorda och insläppta är också ganska väntat.

Lämna ett svar