Väntat eller oväntat!

Foto: Privat

Denna vecka synar vi traktens innebandy och ger er vår syn på hur uppstarten av en ny säsong varit.

Andra veckan av ”Väntat eller oväntat” granskar vi traktens innebandy (div.1 till div.4).

Enköpings IBK har både dam och herr svarat för en oväntad start. Trodde både damerna och herrarna skulle ta fler poäng.

Damerna har förstärkt till denna säsong, men så har man också tappat spelare i truppen och det har påverkat. Det handlar om känsligheten i truppen där man blir lidande vid frånvaro och den har varit kännbar så här långt. Det sliter såklart på laget och resultaten svajar med all rätt och det är dock ganska väntat. Nu fick man med sig en fullträff borta mot IBF Falun i förra omgången, vinst 6-2. Kan man nu se till att ha alla friska och hela så kan det stabilisera sig och laget kan lyfta till den nivå man bör ligga på.

6 poäng av 18 möjliga är oväntat, 27 insläppta är okey och väntat, men 16 gjorda mål på 6 matcher är inte bara oväntat, det är också sämst i serien.

Herrarna har inte fått ordning på styrkorna så här lång och har i mina ögon, och säkert i deras egna, underpresterat och är oväntat långt ned i tabellen med endast 6 poäng på kontot med 6 omgångar spelade. Inleder med fyra knappa förluster och en seger, det är helt enkelt för lite. Nu sprakade man igång mot tabelljumbon Västerlöfsta senast och fick säkerligen ett energipåslag av att dem vann, gjorde 14 mål och släppte bara in 3. Detta är oväntat som helhet för mig då jag trodde man sparkat av sig dykardojorna från förra säsongen och var på gång. Nu kan vi bara hoppas och tro att det lossnar, upp till bevis på lördag borta mot tabelltrean Midas.

30 insläppta och 38 gjorda är väntat, men 6 poäng av 18 möjliga med detta lag är oväntat.

Lokomotiv Grillby IBK har startat säsongen oväntat bra. Inför säsongen så var det ett lag som hade det svårt med närvaron och det gav inga bra signaler. Trodde faktiskt man skulle växa in i säsongen och bli bättre och bättre, så kan det fortsatt bli såklart gällande spelet, men poängskörden så här långt är oväntad och inget annat. Laget har inlett med 6 raka segrar och har nu totalt 29 raka seriematcher utan förlust och det är minst sagt imponerande. Två derbysegrar och fyra klara segrar med tuffaste matchen hemma mot Enköping. Defensiven är det som varit mest oväntat som nykomlingar i div.3, 17 insläppta! Att laget har offensiva krafter är väntat. Nu väntar ett mandomsprov hemma på lördag mot Sirius.

18 poäng på kontot är oväntat, 49 gjorda mål är väntat men 17 insläppta är lika bra som oväntat.

Lamadjurets AIBC har precis som Loket haft en jobbig försäsong med lite spelare tillgängliga och med det så är resultat och tabelläget ganska väntat efter 6 spelade omgångar. Precis som EIBK har laget 6 poäng på kontot med 6 omgångar spelade. När man är på toppen så räcker spelet långt på den här nivån, som hemma mot Enhörningarna där man var under med 1-4 och vänder till seger med 9-5! Dock så är det en obalans i spelet som man nu snabbt bör få bukt med om man inte vill vara ett bottenlag.

6 av 18 poäng på kontot är väntat, 26 gjorda mål är oväntat lite, 38 insläppta är både oväntat och svagt.

Bålsta FBC som ramlat ned från div.3 har gjort en ganska väntad start på säsongen i div.4, laget är med och skall vara med i toppen av den här serien – odiskutabelt. Det ser spännande ut med laget som dock är en smula spretiga i sitt uppträdande och sånär tappar klara matcher i onödan två gånger om på hemmaplan. Loke borta är man nog inte nöjda med, men skall ändå vara det då man räddar poäng med 30 sekunder kvar av matchen då Martin Larsson kvitterar till 8-8. Plumpen borta mot Hagunda Legends glömmer vi och det fort.

Tabelletta med 13 poäng är oväntat lite, borde varit ett par poäng till, 36 gjorda och 29 insläppta mål är väntat och helt okey även om man bjudit på minst 7 av dem.

IK Nordia har vi inte haft äran att se ännu denna säsong, bedrövligt men sant. Det vi kan konstatera av rapporterna vi fått in av tränare Johan Lindh är att man inte är helt nöjd med poängskörden och att det även i min analys med tveksamt vetande är oväntat lite. Nästjumbo med 5 poäng och en räcka uddamålsförluster och en 1-3 förlust som den största är förstås inget att jubla åt, men det finns där och nu är det dags att tippa klubban över tröskeln och ta trepoängare.

5 poäng är oväntat lite på 6 omgångar, 25 gjorda är oväntat lite och 28 insläppta väntat och helt okey som nykomlingar.

 

2 Responses to Väntat eller oväntat!

Lämna ett svar