Väntan är över!

Matchdax för Eric Berkerud. Foto: Kent Lundqvist

Väntan är över och äntligen är det dags igen för Eric Berkerud att få kliva på isen och börja tävla med ESK Hockey i HockeyEttan.

Efter nio matchers lång avstängning är nu väntan över för Eric Berkerud som inte spelat match sedan den olyckliga händelsen i bortamatchen mot Nyköping den 21 oktober.

– Ja det känns bra och jag har längtat, medger Eric.

Hur har du upplevt den här perioden utan tävling?

– Den har såklart varit lång, men jag har gnuggat på och kört hårt för att hålla mig igång på träning.

Hur har det påverkat dig tycker du?

– Jag har fått jobba med det mentala, men fått jättebra stöd av alla i och runt laget så det har funkat bra trots allt. Det är ju inte så att jag tappat själva lagkänslan, men det är ju ändå en viss skillnad att få stå utanför tävlandet med laget.

Två omgångar kvar att spela och ni har ett bra utgångsläge för att spela till er en plats i AllEttan.

– Riktigt kul. Vi kan ju också bli klara ikväll redan om Vallentuna förlorar mot Visby. Men oavsett så är det skönt att få gå in i matchläge och börja tävla om poäng med killarna.

Du får gå rakt in i en match mot just Nyköping, hur är känslan inför det?

– Det är egentligen inga konstigheter alls. En match som alla andra och jag skall spela mitt spel och göra vad jag kan för att vi skall vinna med hårt arbete. Nyköping är ett lag som spelar fysisk hockey så det blir säkert en tuff match, avslutar Eric.

Lämna ett svar