Väntad förlust för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK lyckades inte rubba seriesuveränen i damernas div.1 – Storvreta IBK som vann med 9-4 (5-1, 1-2, 3-1).

Alla var riktigt taggade innan matchen, allt är möjligt och hade varit riktigt kul att vara det första laget som snor poäng av dem och då hade vi självklart bäst chanser på våran hemmaplan. Thilda Olsson var tillbaka i mål, hon var riktigt bra trots att hon inte mådde 100, berättar Louise Andersson.

EIBK startar matchen riktigt bra.

– Vi visste att dem skulle ha boll, men vi skulle störa deras spel riktigt mycket, det gjorde vi. Men efter 7 minuter döms en straff som är helt otagbar för Thilda, riktigt snygg var den. Sen vet vi inte vad som händer, dem får kliva in och göra två mål efter det på ca 1 minut. Då tar vi timeout och får en utskällning, berättar Louise.

Minuten efter får EIBK ett frislag på halva plan som Sara Adan Afrax lägger in i Storvretas mål till 1-3. Innan perioden är slut gör dock gästerna 2 mål och leder med 5-1.

– Vi är inte nöjda med perioden. Inför andra så snackade vi om att verkligen kliva in i närkamperna mer och förstöra. Det gör vi riktigt bra, period 2 spelar vi riktigt bra och som vi skall mot ett sådant här bra lag, berättar Louise.

EIBK får chansen att spela fem mot fyra och fortsätter leverera iden spelformen. EIBK får igång mycket rörelse och får spela högt uppe, Louise tar skott och den studsar på en Storvreta spelare och in i mål till 2-5 och hemmalaget är med i matchen igen. Några minuter senare gör dock Storvreta 2-6 innan Emma Carlsson håller sig framme och kan lägga in 3-6 med skott från distans.

Period 3 blir lite sådär för hemmalaget som omgående gör 3-7 och sedan även 3-8 i spel fem mot fyra. EIBK replikerar i samma spelform och det är Carlsson som med ett snyggt pass hittar Fanny Schenning som snyggt lägger in 4-8. Innan matchen är slut får Storvreta göra 4-9, åter igen i spel fem mot fyra.

Tråkigt att siffrorna rinner iväg och med lite tur hade vi kunnat få in lite fler bollar, vi hade ändå 4 ribbskott. Vi tar med oss en riktigt bra andra period och att vi kämpar matchen igenom, det är inga konstigheter att Storvreta är obesegrade då dem är så duktiga. Nu har vi 3 viktiga matcher som vi borde vinna med lite skalle.

Enköpings IBK – Storvreta IBK 4-9 (1-5,2-1,1-3)

Skott:28-39 (7-12,13-10,8-17)

Målen
EIBK: Sara Adan Afrax, Emma Carlsson, Louise Andersson, Fanny Schenning.

Publik: 60
Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar