Vände och vann!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Det lossnade tillslut för IBF Grillby borta mot Storvreta AIK.

– Ja, vi hade det svårt i nästan två perioder, ändå startar vi mycket bättre än i premiären. Vi möter ett Storvreta med ett väldigt lågt försvar och det är riktigt trångt i slottet, berättar Grillby-Tränaren Andreas Olofsson.

Det var också hemmalaget som skulle vara i ledning efter 20 spelade minuter. Henrik Roos gör 1-0 med 6,07 spelat. I den andra perioden så skulle det starta illa, men ordna sig till slut vilket ger ett lika läge inför den tredje och sista perioden.

– När vi väl får våra målchanser så missar vi tyvärr målet, så vi har ganska många missar. Sen hugger Storvreta och kontrar på våra misstag i anfallet så vi har problem i första halvan av matchen, i samma veva vi får in våra två mål så tror jag Storvreta blir trötta och vi har det mycket lättare att komma till läge, menar Olofsson.

I tredje går Grillby ner på två femmor och det ger resultat. Spelet rullar på, men det gör också tiden. Det tar mer än halva den sista perioden innan David Mörtberg gör sitt andra mål i matchen vilket ger ledning med 3-2. Efter det så blir det lite av islossning i målskyttet och det slutar med en klar 6-2 vinst för Grillby.

– Samtidigt som vi får ett bra tryck på mål så blir Storvreta väldigt trötta, men i börjar så har vi tur att Eric Cederholm storspelar i målet. När Storvreta kommer på kontringarna gör han ett par svettiga räddningar som håller oss kvar i matchen och Mörtberg gör ett hat trick, avslutar Olofsson.

Storvreta AIK – IBF Grillby 2-6 (1-0,1-2,0-4)

Period 1: 1-0 (06:07) Henrik Roos.
Period 2: 2-0 (23:27) Andreas Fredlund, 2-1 (26:23) Fredrik Hellén, 2-2 (29:15) David Mörtberg.
Period 3: 2-3 (40:48) David Mörtberg, 2-4 (50:05) Hampus Haraldsson, 2-5 (55:50) David Mörtberg, 2-6 (57:36) Fredrik Hellén.

Utvisningar: 1x2min – 1x2min

Övriga resultat & Tabell >>>

Lämna ett svar