Vände och vann!

Foto: Kent Lundqvist

Syrianska FF stod för en mäktig vändning borta mot IK Hinden och är nu med på allvar i herrfemman efter fem spelade omgångar.

– Vi visste att vi skulle möta ett stabilt Lag som står rätt i positioner plus att dem var obesegrade. Vi spelar riktigt bra hela matchen igenom, mycket mognare än tidigare i vår spelstil där vi rullar boll i 90 minuter och gör det väldigt smart för en gång skull, berättar spelande tränare Alexander Alan.

Det tar bara sex minuter för SFF att ta ledningen i matchen. Hemmalaget stressar VIF till ett misstag som leder till att Alan blir fri med gästernas målvakt – Sebastian Tomkinson, men lyckas inte runda honom. Det blir ett ihop-slag som leder till att Erik Aravena Valencia får bollen framför sig och han kan trycka in den i ett öppet mål.

Halvleken ser ut att sluta 1-0 men i den 45:e minuten händer det mycket. SFF gör 2-0 efter ett mönster anfall där hemmalaget rullar några gånger i backlinjen och bygger sedan ett anfall via högerkanten genom Hassan Abdi Moussa som väggar med Andreas Ahosson tillbaka till Hassan som spelar in den till Alan precis innanför straffområdet i midjehöjd och han pressar ner den på ett tillslag till en djupledslöpande Benjamin Dogan som trycker in bollen bakom en chanslös Tomkinson.

Det stannade inte där! Gästernas Ivan Nikolic hinner reducera till 1-2 innan halvtidsvilan. Den andra halvleken blir mållös. Det var en stabil sista 45:a av hemmalaget som håller undan och tar tre bra poäng.

– Jag måste säga att vi var riktigt stabila över hela plan och kämpade hårt i 90 minuter, men de stora giganterna i matchen är våra mittbackar – Semir Kukic och Mohammed Iqweider. De gör en felfri match och visar oerhört mycket hjärta för varandra, avslutar Alan.

Syrianska FF – Vattholma IF 2-1 (2-1)

Målen: 1-0 (6) Erik Aravena Valencia, 2-0 (45) Benjamin Dogan, 2-1 (45+1) Ivan Nikolic.

Varningar: 1-2

Publik: 67

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar