Vägsjälsmatch i Idrottshuset slutade illa för EHF.

EHF frånsprungna av BBK. Foto: Kent Lundqvist

Fortsatt kräftgång för Enköpings HF som föll hemma mot Boden och är nu förankrade som ett bottenlag i Damettan.

– Det är den ”som vanligt” svaga inledningen på matchen som fäller avgörandet, suckar EHF-tränaren Ken Hornö efter att slutsignalen förkunnat ytterligare en förlust.

Det är lätt att förstå vad han menar med tanke på hur spelet, farten, inställningen och kvalitén var under de första dryga 20 minuterna. Hornö har då redan tagit två av sin sina tre timeouter för att försöka bringa ordning, men det var ändå 3-13 på tavlan.

Foto: Kent Lundqvist

Hos gästerna så här långt var det en spelare som stack ut – Petra Söderström! Hon spelade upp ett briljant register, straffade dåligt passningsspel med kliniska bollstölder, drev spelet med boll och visade ett fantastiskt avslutsregister för att vara på denna nivå.

Foto: Kent Lundqvist

EHF kastade nu om en hel del i sin uppställning och det gav omgående resultat. Man får helt plötsligt träff defensivt med Felicia Axeén i spetsen och får fart på sin vänstersida offensivt där Therese Lundström och Kajsa Pihl gång efter annan straffar Boden med snabba och vassa attacker. Det gör att hemmalaget vinner de sista 10 minuterna med 5-3 och går till halvtidsvila i underläge med ”bara” 8-15.

Foto: Kent Lundqvist

– Klart bättre här i slutet av halvleken där vi släpper axlarna och vågar mer i alla spelen, medger Ken.

Den andra halvleken är ganska jämn inledningsvis, men EHF knaprar på Bodensarnas självförtroende och ledning. Hemmalaget har 16-22 på tavlan och har då även passat på att missa straff och frilägen. Bodensarna tar då timeout får att bringa ordning i spelet med dryga kvarten spelad av andra halvlek.

Foto: Kent Lundqvist

EHF får en fribiljett in i matchen men slarvar bort den.
Det gav effekt kan man säga, men inte önskad? Ett gäng överladdade Bodensare kommer ut och drar på sig ett rött kort på Terese Lindström (3:e utvisningen) och en av lagets bästa spelare – Moa Nilsson tar en dubbeltvåa vilket ger spel sex mot fyra i 1.42 och sex mot fem ytterligare 2.18.

Foto: Kent Lundqvist

Det hela slutar med att Bodensarna vinner den utvisningsperioden med 2-1 där Lundström gör mål precis när gästerna blir fulltaliga. Efter det så rasar EHF spelet igen och Bodensarna kan springa hem matchen ganska enkelt.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var inte bra alls att vi inte tog hand om den chansen då vi verkligen hade dem i gungning. Vi blev ängsliga och saknade tyvärr modet att ta de rätta lägena. Efter det så rann det iväg. Vi visade stundtals ändå upp ett bra spel och kom till många bra lägen där avsluten återigen inte höll måttet. Det är fortsatt det mentala vi får jobba med, summerar EHF-tränaren.

Enköpings HF – Bodens BK HF 19-28 (8-15)

Målgörare,
EHF: Therese Lundström 7, Kajsa Pihl 4, Maia Nysten 4, Dunja Abu Moujehe 2, Felicia Axeén, Sara Hornö.

BBK: Petra Söderström 8, Mathilda Johnsson 6, Moa Nilsson 4, Terese Lindström 3, Filippa Gustavsson 3, Hanna Nilsson 2, Anna Frisk, Sally Lindström.

Räddningar:
EHF: 10 (6) 26,3 %
BBK: 16 (10) 45,7 %

Publik: 70

Spelarbetyg EHF:


Therese Lundström


Felicia Axeén


Kajsa Pihl

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar