Vad händer för ESK framöver?

Förra året vann till sist Enköpings SK Division 3. Senaste året har därför inneburit spel i Division 2 för laget.

De har med andra ord gjort stora framsteg inom svensk fotboll de senaste åren, men nästa steg för laget kommer inte att tas förrän i februari då den nya säsongen drar igång.

Inför den kommande säsongen finns det mycket kul information om laget att ta del av. ESK har en lång och gedigen historia inom svensk fotboll. Under 1930-talet spelade de i Östsvenskan, för att senare ta sig upp i Centralserien. Efterföljande decennium var något av en berg- och dalbana för laget, som pendlade mellan Division 1, 2 och 3. 2003 förstärkte ESK sin trupp för att klara det tuffa klimatet i Allsvenskan. Andreas Hermansson och gänget lyckades dock bara hålla laget kvar under en säsong. I början av 2010-talet pendlade de mellan Division 1 och 2, för att hamna i något av en svacka senare. Nu, när ett nytt decennium stundar, börjar det se ljusare ut för Enköpingslaget.

Säsongen 2018 hittades det största motståndet i Uppsala-Kurd FK, som efter etableringen 2007 snabbt har klättrat sig uppåt i serierna. Även Märsta IK hade taggat till ordentligt och bjöd på spännande matcher, liksom IK Franke.

Många nya spelare har skrivit på för nästa säsong i ESK. Danilo är klar för två säsonger, målvakten Emil Pettersson från Sala FF förstärker försvaret och forwarden Johannes Andersson är tillbaka. Den 19-årige Sirius-talangen Joel Bernhardsson är klar för att spela som mittback eller mittfältare. Marcus Lindholm kommer även han att stärka laget som back.

Säsongen 2020 kommer inte bara med nya, spännande spelartillskott, utan också nya inslag i lagets tränarteam. Martin Andersson har lämnat sin tränarroll efter sju år tillsammans med laget. Jonny Rödlund, den assisterande tränaren, har också lämnat. Istället blir det Mikael Lindqvist och Haris Smajic som tar över. Den 53-årige Mikael Lindqvist har tidigare spelat  i ESK och även agerat tränare på ungdomssidan av organisationen. Han har fortfarande det övergripande ansvaret för ESK:s ungdomslag, men kommer också att ansvara för A-laget. 60-årige Haris Smajic spelade som mittfältare i högsta ligan i FK Sarajeva i sitt hemland när det begav sig. I början av 2000-talet tog han på sig tränartröjan och assisterade bland annat Andreas Brännström när han tränade Sirius A-lag.

Många ser positivt på förändringarna i lagets tränartrupp och spår en lysande framtid för det välformade laget. Nu i december kommer tre intensiva träningsveckor att äga rum, innan det blir uppehåll för julledighet fram till januari. I mitten på februari spelas den första träningsmatchen mot Trosa Vagnhärad. Korsängen klockan 14.00 är tiden du ska skriva upp i almanackan om du är ett inbitet ESK-fan. I väntan på allt spännande som står runt hörnet får du ägna dig åt annat kul tidsfördriv, som att spela casino online eller följa en annan sport. Den amerikanska basketligan NBA fortsätter till exempel att spelas fram till maj och brukar bjuda på maxade slutspel.

Lämna ett svar