Utvisningar fällde Liljan!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan tappade bortamatchen redan i den första perioden mot Tierps HK som tillslut vann med hela 7-0 (3-0,1-0,3-0).

– Aa, tråkigt nog men vi kan fortfarande nå en andraplats så blir två riktiga rysare nu mot slutet, konstaterar tränare Alex Sjögren.

Det startar illa för Liljan som tidigt åker på två utvisningar som renderar i 1-0 genom Jonathan Persson och 2-0 genom Johan Wallin, då har det bara spelats 8,19 av matchen. Liljan får sedan chansen att komma in i matchen igen då hemmalaget drar på sig en utvisning, men den tar inte laget.

Istället så åker Liljan på dubbla utvisningar igen och då kommer även 3-0 för hemmalaget genom Johan Palm vilket står sig in i en välbehövlig period vila för laget. Även om Liljan höjer sig I mellanakten så avgörs matchen då hemmalaget gör 4-0 i spel fyra mot fyra genom Johnas Persson.

Den sista perioden blir en plågsam och lång väntan på hemresa för Liljan och det hela slutar med en förkrossande 7-0 seger för THK.

– Tierp är ett bra hockeylag och spelar en kontrollerad hockey och tyvärr åter igen så har vi inte domaren på våran sida och missar en hel del samt att vi tar en hel del onödiga utvisningar… vilket resulterar i ett par mål. Vi får en tuff start på matchen och sätter oss i en rejäl uppförsbacke inför andra. Men andra perioden spelar vi riktigt bra och får en hel del chanser men lyckas inte göra mål. Men MB slog Solna så hoppet lever och vi har två viktiga matcher framöver som vi måste vinna, kan bli viktigt med målskillnad i slutet så det gäller att vinna med ett par mål. Spelare som jag vill lyfta fram är Joakim Nyberg och Pontus Jöheden, avslutar Alex.

Tierps HK vs HC Liljan 7-0 (3-0,1-0,3-0)

Skott: 39-24 (19-6,7-12,13-6)

Utvisningar: 38 (2:4:28) – 41 (10:2:29)

Publik: 236

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar