Uttråkat EHF föll tungt.

Storspel av Hampus Wallin räckte inte för EHF. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF fick det inte alls att stämma och föll tungt hemma mot nästjumbon HK Eskil i Herrettans 9:e omgång.

– Vi bränner alldeles för mycket för att det skall vara okey. Vi släpper bara 23 mål och då skall vi vinna, säger en besviken EHF-tränare Anders Skogäng efter slutsignalen.

Det var ett påtagligt avslaget EHF som spelade hemma mot ett HKE som fick lite av en fullträff på sitt temposvaga spel som verkligen tråkade ut hemmalaget som inte alls lyckades hantera matchbilden. Det var underläge 1-3 efter fem spelade minuter och det kan gästerna tacka sin Bålsta-fostrade målvakt – Magnus Thydell för då han svarade för en räcka av frilägesräddningar.

Bild: HKE

Defensivt så hittade inte EHF rätt och som sista utpost så svarade Hampus Wallin för en skakig första halvlek med endast 3 räddningar. Trots det så var EHF ändå med i matchen och ledde ett tag med 7-5 och det kändes som en tidsfråga innan det skulle lossna och hemmalaget skulle springa ifrån.

Så blev det inte! Istället så var det gästerna som avslutade halvleken med att på 90 sekunder göra 3-0 på EHF och gick till halvtidsvila i ledning med 13-9.

– Vi har svag kommunikation defensivt och kommer fel på det. Det samma gäller det offensiva spelet och nu är det mer av att bara gå ut och köra, menar EHF-tränaren.

Det var ett stressat EHF som inleder den andra halvleken en smula panikartat. Det kostar också då gästerna gör 4-1 och leder med klara 17-10 efter fem minuter spelat. Då kliver Wallin upp i nivå och spikar igen hemmamålet med en räcka högoktaniga räddningar (16 totalt i halvleken).

Foto: Kent Lundqvist

Det var trots det ändå Eskils dag skulle det visa sig. Allt gick deras väg och deras trista spel gav gång på gång utdelning. De gör fyra mål i passivt läge hos domarna och när Wallin räddar så går allt som oftast returen rakt i gapet på en Eskil spelare – Uppförsbacke!

Detta till trots så har EHF chansen i slutskedet av matchen att komma ikapp och ta poäng. Underläge 19-21 och dryga tre minuter kvar att spela. Då får hemmalaget förts ett jätteläge i uppställt spel och sedan ett friläge på en kontring, men Thydell svarar då för ett par avgörande räddningar och Eskil kan hålla undan och vinna med 23-20.

– Tycker vi ger oss själva chansen att vända på matchen, men tar den inte – tyvärr. Det är inte mycket som studsar vår väg och det kan ju bara bero på att vi alla inte har vår bästa dag, avslutar Skogäng.

Enköping HF – HK Eskil 20-23 (9-13)

Målen,
EHF: Anton Lindblom 5, Gustav Odeheim 4, Mattias Johansson 4, Max Österman 3, Adam Skogäng, Fredrik Salovaara, Ludvig Ahlqvist, Joel Eneroth Ädel.
HKE: Sebastian Horti 6, Jesper Algebacka 6, Jimmy Björkstrand 4, Christian Knutsen 3, Viktor Vansulin 2, Niklas Larsson, Albin Carling Österman.

Räddningar:
EHF: 19 (3) 45,2 %
HKE: 16 (7) 44,4 %

Utvisningar; EHF: 2×2 min. HKE: 2x2min.

Publik: 190

Spelarbetyg EHF:


Mattias Johansson


Hampus Wallin


Max Österman

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar