Upplandslaget till Sverigecupen!

Filip Andersson & Simon Höjding. Bild: Kari Tapper

Upplandslaget P 15 skall i helgen spela Sverigecupen 2019 och när truppen är klar så är det 2 spelare med från EHF.

Sverigecupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna. Cupen är en av svensk handbolls största manifestationer. Det är en tre dagar lång handbollsfest och blir ett minne för livet för alla inblandade.

På killsidan räknar Uppland sig själva som en Dark horse med stora möjligheter att överraska.

– Vi är en ”dark horse” in i turneringen och ska försöka överraska utan att ha satt oss själva upp på för höga hästar inför, säger förbundskapten Rickard Bäcklin.

Det är inte bara spelare från trakten som är representerade utan även instruktörer/ledare.

– Lika spännande som mixen är på spelarsidan; är den det på ledarsidan hos oss, där jag har fått äran att arbeta ihop med Adam Skogäng (Enköpings HF) & Tim Lindqvist (Skånela IF), som bägge är ett par unga vandrande ”handbollslexikon”. De båda är dessutom väldigt skickliga instruktörer på golvet på träning, och duktiga i arbetet under match, säger Bäcklin som fortsätter:

– Lägg till det att de funkar väldigt väl i gruppen och är nära spelarna, och omtyckta; så alldeles oavsett är jag övertygad om att vår resa kommer att vara en otroligt rolig sådan med många härliga minnen för grabbarna att bära med sig framåt! Jag, vi, ser med stor tillförsikt fram emot helgen!

Vad säger du om de två spelarna som är med i truppen från EHF?

– Filip Andersson (Målvakt): Är andemeningen av en ”oslipad diamant”. Kom till oss inför i år från Fjärdhundra. Har en egen spelstil i målet, vilken vi försöker att absolut inte ta bort, då den också är del av hans styrka; men kanske förfina, rätta till, en del. Orädd och tålig som få, och med en otrolig glädje och lyhördhet kring det han gör och tar sig för. En riktig joker som när han får ”träff” är en obehaglig överraskning för många. Har också förmånen att ha med sig Per Lundberg (Skånela IF/Upplands HF) som instruktör för målvakterna specifikt, under helgen.

Simon Höjding (Vänster6): En snabb, målfarlig kille som inte kanske är den där ”bolltrollaren” som brukar vara synonymt med kant6-spelare, men han är ”street-smart” och bra i läget. En tystlåten men härlig kille som man vet precis var man har – och är väldigt stabil i sina prestationer över tid.

Vad säger du om lottningen av gruppspelet?

– I gruppen har vi Västergötland och Småland-Blekinge Södra. Vi kan inte alls mycket om dem, men jag gissar att Västergötland kan vara ganska OK. Det passar oss också ganska bra att inte överanalysera utan mer gå på vår egen känsla och grej.

Vad kommer krävas för en lyckad helg och vad i ligger den stora utmaningen?

– Vi behöver ett bra resultat med oss ut ur den första matchen (Småland-Blekinge Södra), så kan det bereda oss spännande möjligheter vidare under helgen, där ligger den stora utmaningen! Vi har en häftig mix av spelare och spelartyper (där jag tror att vi har några stycken som kommer att blomma ut väldigt väl i denna utmanande omgivning och miljö) som ska kompensera för lite ”brist på storlek” – med fart och användbara lösningar.

– Vi spelade en egenregisserad träningsturnering förra helgen i Fjärdhundra (mot Örebro, Dalarna och Västernorrland/Jämtland) och tyckte oss få många bra svar där, avslutar Bäcklin.

Fyra EHF tjejer med i truppen! Läs mer om det här på lokalsport imorgon.

Lämna ett svar