Uppland F01 med fyra spelare från trakten till Playoff!

Thelma Lindblom & Amanda Westerberg Fanna BK, Leonie Hohenthal & Beata Olsson ESK. Foto: Privat

I helgen som gick 10-12/11 spelade Upplandslaget F01 med Amanda Westerberg & Thelma Lindblom från Fanna BK samt Beata Olsson & Leonie Hohenthal från ESK Cup Kommunal i Uppsala.

Under perioden 27 oktober till 26 november genomförs gruppspel i åtta grupper om vardera tre lag, där de åtta gruppsegrarna kvalar in till slutspelet. De åtta grupptvåorna från gruppspelet spelar under perioden 2-17 december parvis om en plats i slutspelet. Uppland ställdes i sin grupp mot Stockholm och Gotland.

Distriktsförbundskapten – Lovisa Delby kallade 15+2 spelare till samling i Uppsala för Uppland F01 under fredagen med fyra spelare från trakten, Amanda Westerberg & Thelma Lindblom (Fanna BK), Beata Olsson & Leonie Hohenthal (ESK).

Första matchen gick av stapeln på fredagen 17:30 mot Stockholm och det blev tufft. Stockholm var i ledning med hela 4-0 redan i halvtid. Det blev också 5-0 och 6-0 innan ESK spelaren Beata Olsson fastställde slutresultatet till 1-6.

Nu väntade Gotland och en vinst var ett måste om man skulle vi ett playoff skulle ha chansen att ta sig till slutspel (Jönköping 19-21 januari, Bosön: 26-28 januari, Luleå: 9-11 februari). Det startar bra med att Beata Olsson gör 1-0 i den 11:e matchminuten, men sedan gick det trögare och halvtid var det ”bara” 2-0.

I den andra halvleken skulle det lossna rejält för Uppland, det tar dock återigen 11 minuter innan nästa mål faller för Uppland genom Thelma Bakke Lindblom. Sedan var det Enköping show! Uppland vinner med hela 9-0, Leonie Hohenthal gör 1 mål och Beata Olsson 5 mål i andra halvlek och totalt 6 i matchen!

En som inte gjorde mål, men som såg till att hålla rent defensivt var FBK spelaren Amanda Westerberg.

Ett otroligt härligt gäng med en grym inställning och vilja. Första halvlek mot Gotland är lite knackig från våran sida och det känns som att vi inte riktigt kommer upp i nivå. Vi gick in i halvtid och pratade om hur vi skulle göra för att gå in till andra och förändra matchbilden. Det visade sig fungera bra då vi i andra går ut och dominerar, berättar Amanda.

Hur var helgen i sin helhet tycker du med Upplandslaget, som nu är vidare till Playoff?

En rolig helg med fantastiska spelare och ledare! Skönt att avsluta med vinst, avslutar Amanda.

 

Lämna ett svar