Ung meriterad klasspelare klar för ESK Hockey!

Foto: ESK Hockey

ESK Hockey fortsätter att säkerställa en bra trupp inför säsongen 2018/19 i Hockeyettan.

Idag blev det klart med ytterligare en ny spelare i ESK Hockey och det är en meriterad ung man som ansluter från AIK J20 Superelit. Det är tjugoåriga forward/centern Eric Berkerud som signat med ESK Hockey.

Eric har inte bara spelat med AIK i J20 superelit han har dessutom spelat med Luleå HF och VIK Västerås där han även gjort ett par Allsvenska matcher. Det finns även internationell rutin i Eric som spelat både i Svenska Team U18 & U19.

Eric är en intressant spelartyp med bra skridskoåkning och en fysisk spelstil med massor av energi.

– Vi känner att han kommer passa bra i både vårt spel och i vår grupp samtidigt som vi tror att det är en spelare som snabbt kommer växa in i senior kostymen. Vi får en kille med bra karaktär, kommer stå upp för laget varje dag och som brinner för att utvecklas, berättar tränare Robert Kimby.

Eric själv ser det som en möjlighet att komma tillbaka till en högklass efter en skada då han valde ESK Hockey.

– Jag var var verkligen på gång med min hockey när olyckan var framme, med spel i landslaget och A-lagskontrakt med VIK Västerås i Allsvenskan. Det var i en match mot Timrå som jag skadade höften, men är nu återställd och ser fram emot att få spela med ESK Hockey, berättar Eric.

Varför blev det ESK?

– Geografiskt passar det mig bra och ESK Hockey gav ett bra intryck med bra tränare och en bra organisation samt ett spel som jag tror kan passa mig ganska bra, menar Eric.

Hur vill du beskriva ditt sett att spela?

– Ha ha den klassiska frågan, jag vill spela med fart och mycket energi där jag får nyttja min skridskoåkning och jag gillar att spela fysiskt, avslutar Eric.

Klara spelare i ESK Hockey just nu:

Nya: Eric Berkerud (AIK), Niklas Regelius (Lindlöven), Rasmus Hedin (Leksand), Pontus Hagman (AIK).
ESK: Andreas Lindqvist, Jesper & Andreas Sojé, Simon S:t Cyr, Dennis Näslund, Ludwig Ahlin, Simon Cederborg Nilsson, Fredrik Juhlin, Daniel Andersson.

Lämna ett svar