UL International Crown 2018!

Foto: Privat

Madelene Sagström och Sverige lyckades inte att stå upp sista dagen av UL International Crown på Jack Nicklaus Golf Club Korea i Incheon, Sydkorea.

Sverige gick vidare med mersmak till finalspelet och singelmatchspelet där man låg bra till för en framskjuten placering eller till och med kunna vinna lagtävlingen i Sydkorea. Det slutade med att Sverige landade på en femteplats, men bara två poäng från en andra plats bakom Sydkorea som vann tävlingen.

Madelene Sagström matchade mot amerikanskan Jessica Korda.

Det startar riktigt bra för Madelene som delar hål 1 & 2 och på det tredje spelhålet så sänker hon en bra birdie och tar därmed ledningen med 1-0 i matchen. Delat på hål fyra, men sedan hittade Jessica ett fantastiskt spel som gav två raka birdies på hål fem och sex. 1up för amerikanskan med 8 hål spelat och då kommer en mycket psykologisk poäng tagen av Jessica och har ledning med 2up när spelarna går ut på hål 10.

Delat på det hålet och sedan kom tyvärr en bogey av Madelene som gör att Jessica utökar till 3up med ett par. Matchen avgörs på hål 14 där amerikanskan utökar ledningen till 4up med en birdie och delar på hål 15.

Övriga svenska matchresultat i finalspelet:
Caroline Hedwall vs Sherman Santiwiwatthanaphong  (Delat)
Jodi Ewart Shadoff vs Pernilla Lindberg ( 1up Sverige)
In Gee Chun vs Anna Nordqvist (1up Chun)

Tabelläge:
Sydkorea 15p
USA 11p
England 11p
Thailand 10p
Sverige 9p

 

Lämna ett svar