UL International Crown 2018 dag 2!

Foto: LPGA

Madelene Sagström och Sverige vidare till finalspel i UL International Crown på Jack Nicklaus Golf Club Korea i Incheon , Sydkorea.

Under den andra speldagen och efter att ha delat, spelat kryss med en av favoriterna USA den första var det dags för att möta Japan på förmiddagen & Thailand på eftermiddagen och en finalbiljett låg i potten!

  
Madelene Sagström & Pernilla Lindberg vs Ayako Uehara & Nasa Hataoka.

Det blev en match där svenskorna kom helt fel på det och var redan efter 9 spelade hål under med 0-4 där Japanskorna rivstartat och gjorde 3-0 på de första fyra hålen. Svenskorna delade sedan hål 10 innan man skaffade sig lite kontakt genom att vinna hål 11 där Sagström rullade i en bra birdie, men när Japanskorna svarar med att göra birdie på det 12 var det uppförsbacke igen. Delat på hål 13 och 14, nu var svenskorna tvungna att vinna nästa hål annars var matchen över. Alla fyra spelarna gör par och Japan vinner matchen och 2 poäng.

  
Anna Nordqvist & Caroline Hedwall vs Misuzu Narita & Mamiko Higa.

Här var det precis tvärtom, Nordqvist & Hedwall följde upp gårdagens toppspel och gav aldrig Japanskorna en chans. Det var hyggligt jämnt inledningsvis, men när Nordqvist gör 2-0 med en birdie på hål 7 och Hedwall utökar på hål 9,10,11 med raka birdies så var greppet kopplat.

Foto: Privat

Matchen avgörs definitivt på hål 14 som japanskorna var tvungna att vinna och Nordqvist & Hedwall istället rullar i varsin birdie. 2 poäng till Sverige och ånyo en delad match.

Fördelade poäng i övriga matcher under torsdagen:

Omg.2
USA vs Thailand 4-0
England vs Kina (Taipe) 4-0
Sydkorea vs Australien 2-2

Tabelläge:
Pool A: England 7p, Sydkorea 6p, Australien 3p, Kina (Taipe) 0p.
Pool B: USA 6p, Sverige 4p, Japan 3p, Thailand 3p.

Sverige gick då in i den tredje omgången mot Thailand med chansen vid vinst ta sig till söndagens finalspel, men en bit in i matcherna så bröts det på grund av mörkret.

  
Madelene Sagström & Pernilla Lindberg vs Pornanong Phatlum & Sherman Santiwiwatthanaphong.

Det var en taggat svenskduo som gick ut och fick tag i ett bra spel från start där Sagström med en bra birdie på hål 3 ger svenskorna ledningen med 1-0. Delat på hål 4 och kvitterat av Phatlum på hål 5. Då kliver Lindberg in i handlingen och ser till att svenskorna återtar ledningen med att göra par på hål 6, men även den andra thailändskan vill vara med i matchen och kvitterar på hål 7. Delat på hål 8, men återigen ger Lindberg ledningen med en birdie på hål 9 vilket gör att svenskorna leder med 1-0 inför de avslutande nio hålen.

Foto: Privat

Länderna startar starkt på hål 10 med varsin birdie av Sagström & Phatlum, men Sagström gör sin tredje birdie i matchen på hål 11 vilket ger svenskorna ledning med 2-0! Delat på hål 12 & 13 och utrymmet för Thailändskorna att ta in underläget krymper. Matchen avbryts dock för mörker.

När spelet tas upp igen är det inget snack om saken. På det 16:e hålet avgör svenskorna med att para ut Thailändskorna och vinner två viktiga poäng till Sverige som med dem tar sig till finalspelet med singel matcher.

  
Anna Nordqvist & Caroline Hedwall vs Moriya Jutanugarn & Ariya Jutanugarn.

Den obesegrade svenska duon fortsatte att spela bra i denna match och redan på hål 1 gör Nordqvist 1-0 och även 2-0 på hål 4 med två bra birdies. Den thailändska duon svarar dock med att jaga sig ikapp med två birdies på hål 5 & 7 av Ariya. Det är precis som i den andra matchen svängigt och Nordqvist ger Sverige ånyo ledningen med sin tredje birdie på hål 8, men Moriya svarar på hål 9 vilket gör att efter halva matchen är det likaläge.

Det är Thailändskorna som öppnar bäst med att ta ledningen med 1-0 efter att Ariya sin fjärde birdie i matchen på hål 10. Delat på hål 11 & 12 innan ett fantastiskt spelande Ariya gör sin femte birdie och Sverige är nu under med 0-2 med 13 spelade hål. Det fortsätter att grina illa för svenskorna som båda två gör bogey på hål 14 och tappar till 0-3 och nu är dem illa ute när spelet avbryts för mörker. Delat på hål 15, men Nordqvist ställer en sista fråga på hål 16 med en birdie. Tyvärr så blir det delat på det 17:e och segern till Thailand, förövrigt parets första förlust i dessa sammanhang.

Ställningen i övriga matcher:

Omg.3
USA vs Japan: 2-2
Australien vs Kina (Taipe): 4-0
England vs Sydkorea: 0-4

Tabeller:
Pool A: England 7p, Sydkorea 6p, Australien 3p, Kina (Taipe) 0p.
Pool B: USA 6p, Sverige 4p, Japan 3p, Thailand 3p.

Sverige spelar i natt singelspelet och Sagström spelar mot Jessica Korda.

Lämna ett svar