UL International Crown 2018 dag 1!

Foto: Privat

Med Enköpingstjejen Madelene Sagström inledde Sverige UL International Crown på Jack Nicklaus Golf Club Korea i Incheon , Sydkorea med en högoktanig match mot USA.

Detta är den tredje upplagan av UIC. Sverige med Madelene Sagström, Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg och Caroline Hedwall öppnade med att spela mot USA som ställde Cristie Kerr & Lexi Thompson mot Sagström & Lindberg, Jessica Korda & Michelle Wie mot Nordqvist & Hedwall.

– En riktigt kul och spännande spelform med en bra inramning, stort intresse från publiken. Det är en perfekt bana för den här typen av spel och jag är laddad för uppgiften, säger Madelene Sagström inför första matchen mot USA.

Sagström & Lindberg fick en tuff match rakt igenom och kom tidig i 0-2 underläge efter att Thompson gjort birdie på det andra hålet och Kerr på det fjärde. Sverige kom dock tillbaka på det åttonde hålet och tog in efter att både Sagström & Lindberg gjort varsin birdie. Ett under efter nio spelade hål.

I den andra matchen fick Nordqvist & Hedwall en drömstart med fyra birdies på det fem inledande hålen och var i ledning med 4-0. USA med Wie & Korda svarade under de resterande hålen med att knapra in och var ”bara” under med 0-2 efter nio spelade hål.

Sagström och Lindberg öppnar bra på hemvägen och är ikapp på det elfte hålet efter att båda spelarna gjort varsin birdie. Den glädjen blev dock kortvarig då Kerr på det fjortonde rullar i en snygg birdie och USA åter tar ledningen. Delat på det fjortonde, femtonde hålet (med birdie) och det sextonde.

På det sjuttonde kunde alltså USA avgöra om de vinner hålet och tar en ointaglig 2-0 leding med 1 hål kvar att spela. Det är ett korthål och Sagström kommer på bollen illa och går i vattnet. Lindberg sätter sin boll lång på greenkant, men räddar upp det med ett bra inspel och läge för par. USA hade dock greppet med en boll på green, den andra i bunkern (Kerr). Thompson kan alltså avgöra om hon sätter sin birdieputt. Den blir dock kort i linjen och Sverige får en chans till att dela matchen om de vinner det artonde och sista hålet, ett par fem.

Lindberg är på green för birdie och Sagström säkrar ett bra par med bra närspel. Nu skall det avgöras. Lindberg måste sänka sin birdieputt för att Sverige skall få med sig poäng. Putten är dock på 7-8 meter nedför och ser jobbig ut. Hon slår den bra, men precis förbi hålet. Gör nu Thompson ett par så är det vinst för USA, det gjorde hon och USA tog två poäng i matchen mot Sverige.

USA fortsätter också att spela bra i den andra matchen och är ikapp på det trettonde hålet efter att både Wie & Korda spelat fantastiskt på hål tolv & tretton med varsina birdie. Nordqvist & Hedwall svarar direkt och återtar ledningen på det fjortonde hålet där Nordqvist gör en mycket snygg och bra birdie. Delat på femtonde och på det sextonde missar Hedwall ett bra birdieläge. På det 17:e hålet är det bra spel av båda länderna som delar och det ledning för Sverige med 1 inför det 18:e och sista hålet, som sämst 1 poäng på kontot.

Båda lagen spelar bra fram till green där Nordqvist har ett elakt bra inspel och sätter Sverige i förarsätet med ett bra birdieläge. Även Korda är i bra läge för Birdie och behöver sätta den för att sätta press på Nordqvist, men hon missar. Nordqvist avgör sedan och Sverige spelar därmed 2-2 med USA.

I den andra omgången möter Sverige Japan. 

Foto: LPGA

Fördelade poäng i övriga matcher under torsdagen:
England vs Australien 3-1
Japan vs Thailand 1-3
Sydkorea vs Kina (Taipe) 4-0

Tävlingen spelas i två pooler där 1:an & 2:an samt den bästa 3:an spelar matchspel under söndagen:
Pool 1: Hemmanationen Sydkorea, England, Australien och Kina (Taipe).
Pool 2: Sverige, USA, Japan och Thailand.

 

Lämna ett svar