Uddlöst på Enavallen.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en uddlös tillställning när damerna i ESK tog emot Ljusdals IF hemma på Enavallen i Damettans 16: omgång.

– Vi gör ingen bra prestation och det är påtagligt att vi saknar självförtroende, säger ESK-tränaren Tomas Karlsson.

Det var ändå ESK som initialt tog ett visst kommando i matchen och i den andra minuten så tar sig Clara Lindvall loss på vänsterkanten och sätter in bollen bra men gästernas Frida Pickles spelar uppoffrande och städar undan bollen.

Foto: Kent Lundqvist

Samma visa igen kort därefter då Elvira river loss en boll ut till Lindvall som återigen sätter in den bra i boxen, men en back rensar till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Det var istället gästerna som kunde ta ledningen med knappa kvarten spelad efter att ESK tappat boll högt upp i banan. LIF ställde om, bollen i djupet på Johanna Ohlsson som rundar ESK-målvakten Johanna Böckert som kom på mellis och rullade in 0-1 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så dör matchen gällande vassa målchanser. Det blir i stället ett byte av bolltapp högt upp i banan utan att det kostade något för något av lagen. Det skapas ett par nästanchanser, men 0-1 står sig in i halvtidsvilan.

Det blev om möjligt än mer mittfältsgegga i den andra halvleken. ESK jagade och visade verkligen att insatsen var på plats, men prestationen var inte alls på plats. Hemmalaget kom allt som oftast in i den sista tredjedelen av offensiven, men sedan var man för het att slå den avgörande passningen och blev ett lätt byte för gästernas defensiv.

Foto: Kent Lundqvist

I den 65:e minuten luktade det dock målchans när Lina Rosengren hittar in med en boll i boxen från vänsterkanten mot Frida Andersson som dock inte får ordning på något avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Den bästa chansen för gästerna i andra halvlek kom i den 70:e minuten när Ohlsson får en boll på en omställning och avslutar bra, men bollen går i överliggaren och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK försöker verkligen att hitta fram offensivt för att hitta fram till en kvittering. Med kvarten kvar så byter hemmalaget in pigge Leonie Hohenthal och går ned på en trebackslinje och det gav förnyad energi, men tyvärr resulterade det inte in någon farlig kvitteringschans och LIF kan hålla undan och vinna matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är surt för oss. Vi gör det svårt för oss i den sista delen av offensiven och kommer inte alls rätt i spelet. Vi tar tidiga och dåliga beslut tyvärr. Vi hade behövt poäng idag, men vi har gott om chanser kvar och jag tror det räcker med 23 poäng för att klara oss och det är fyra segrar på de återstående omgångarna mot lag runt omkring oss i serien, avslutar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Ljusdals IF 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 (14) Johanna Ohlsson.

Spelarbetyg ESK:


Frida Östberg


Elvira Gustafsson


Clara Lindwall/Stephanie Paramio

Varningar: 0-0

Lämna ett svar