Uddlöst ESK föll i Västerås!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: ESK ville, men lyckades inte ta poäng borta mot ett snålt spelande Skiljebo SK.

– Vi förstod att det skulle se ut så här, det var lika tight och svårspelat som förra säsongen, men då lyckades vi ändå göra mål och vinna matchen, konstaterar ESK-tränaren Mikael Lindqvist.

Med goda förhoppningar och förväntningar bänkade vi oss på Hamre då ESK svarade för lite av målkalas förra gången lagen drabbade samman på denna plats.  Vi som hoppades på det fick snart klart för oss att detta skulle bli en annan typ av match, tråkigt och tillknäppt.

Foto: Kent Lundqvist

Båda lagen försökte verkligen inledningsvis att skaffa sig ett grepp om matchen och bollinnehavet, men det svängde mest fram och tillbaka utan någon vidare spelkvalité.

Foto: Kent Lundqvist

I den 9:e minuten så blixtrade det till! Andreas ”Tosse” Larsson slår en mycket bra boll in i banan till helt friställde Alan Naib från i stort sett halva plan, men det hela slutar med att han tar ganska många felbeslut på kort tid och jättechansen blir till ett lätt byte för hemmakeepern Jesper Friberg.

Foto: Kent Lundqvist

– I en sådan här match måste man ta vara på sina chanser om man vill vinna, det gjorde vi inte, konstaterar ESK-tränaren.

Efter det så händer egentligen ingenting i matchen, en halvchans på en nick har Ibat Younis precis utanför är väl närmast för ESK och hemmalaget har en häxpipa mitt på Emil Pettersson i målet.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken skulle om möjligt bli tristare. Många som ville, men ingen som presterade i spelet med boll och framför allt i speluppbyggnaden där det blev alldeles för svårt och ambitiöst.

Foto: Kent Lundqvist

– Vet inte, men tror det handlar om matchovana. Vi blir stressade och tar en hel del felbeslut i spelet med boll, medger Lindqvist.

Ganska tidigt i den andra halvleken kom matchens enda mål. På en frispark i bra läge så skickar Edvin Nore, otagbart, upp en projektil i Emils vänstra kryss till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

ESK hittar fram till en skaplig kvitteringsmöjlighet med knappa 10 minuter kvar att spela. Inbytte och pigge Haris Bajramovic tar ett bra avslut som tuschar på en hemmaförsvarare i boxen, men Friberg räddar och Gustav Haglund rensar returen till en resultatlös vänsterhörna.

Foto: Kent Lundqvist

– Det här duger inte om vi skall vinna matcher. Det var för svagt spel med bollen och vi skapar inte tillräckligt för att vinna matchen, konstaterar ESK-tränaren avslutningsvis.


Skiljebo SK – Enköpings SK 1-0 (0-0)

Målen, 1-0 (51) Edvin Nore.

Varningar: 1-0

Spelarbetyg ESK:


Joel Bernhardsson


Martin Lönneberg


Emil Pettersson

Lämna ett svar